Šport > Nogomet
45 ogledov

"Nisem si mogel odsekati roke"

villarreal real madrid Profimedias
Real Madrid je s težko prigarano zmago proti Villarrealu (2:3) spet prevzel vodstvo na lestvici španskega nogometnega prvenstva.
Barcelona je v 24. krogu španske La Lige premagala Atlético Madrid (1:2) in se z dvema tekmama več zavihtela na vrh ligaške razpredelnice.
 
Real Madrid, ki ima še vedno tekmo v dobrem, je nujno potreboval zmago nad Villarrealom, potem ko je v prejšnjem krogu izgubil proti Valencii in ogrozil svoj primat v domačem prvenstvu.

Gostovanje pri Villarrealu se za varovance Zinedina Zidana ni začelo najbolje, saj je domače v 50. minuti v vodstvo popeljal Manuel Trigueros Munoz, šest minut kasneje pa je na dva gola razlike povišal Cedric Bakambu.
 
Toda galaktiki, ki lovijo prvi naslov državnega prvaka po letu 2012, se niso predali in zrežirali preobrat, pri čemer jim je na pomoč priskočila tudi sporna sodniška odločitev. 
 
Najprej je za znižanje rezultata poskrbel Gareth Bale, v 74. minuti pa je glavni delivec pravice pokazal na belo točko, ker naj bi Bruno Soriano v madridskem kazenskem prostoru igral z roko.
 
Toni Kroos je sprožil izven kazenskega prostora, blokiral je eden od domačih nogometašev, žoga pa se je odbila v prsni koš španskega obrambnega vezista, pri tem pa naj bi se dotaknila njegove roke.

S posnetka je razvidno, da nogometaš ni poskušal igrati z roko, temveč se je želel žogi prej izogniti. A glavni sodnik je bil drugačnega mnenja in dosodil najstrožjo kazen v korist Reala. Z bele točke je bil natančnen Cristiano Ronaldo, zmago in popoln preobrat gostujoče ekipe pa je v 83. minuti potrdil Alvaro Morata.
 
Domači nogometaši so ostro protestirali nad sodniško odločitvjo, trener Fran Escriba pa si je preostanek obračuna moral ogledati s tribune. Soriano po koncu tekme ni mogel verjeti, kaj se je pravzaprav zgodilo. ''Boste videli na televiziji, da nisem naredil ničesar. Sodniku sem povedal, da si nisem mogel odsekati roke. Jasno je, da ni bila enajstmetrovka. On je dejal, da je bila čista enajstmetrovka,'' je bil nejevoljen nogometaš Villarreala.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.