Šport > Nogomet
14 ogledov

Nizozemci, Italijani in Francozi v skupini smrti

Selektorji skupine smrti: Roberto Donadoni (Italija), Victor Piturca (Romunija), Žurnal24 main
V Luzernu so izžrebali skupine za evropsko nogometno prvenstvo 2008 v Avstriji in Švici. Nizozemci, Francozi in Italijani bodo igrali v skupini smrti (skupina C). Hrvati proti Nemcem v Celovcu.
 

EURO 2008, skupine

Skupina A: Švica, Češka, Portugalska, Turčija
Skupina B: Avstrija, Hrvaška, Nemčija, Poljska
Skupina C: Nizozemska, Italija, Romunija, Francija
Skupina D: Grčija, Švedska, Španija, Rusija

V Luzernu v Švici so izžrebali skupine za evropsko nogometno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Avstriji in Švici. Žreb ni bil zgolj žreb, temveč pravi spektakel na katerem so v uvodu zapeli Dunajski deški zbor ter tenorist Jose Carreras. Prvenstvo bo potekalo med 7. in 29. junijem 2008. Vselej najmočnejšo skupino poimenujemo skupino smrti, to bo skupina C, kjer se bodo pomerili Nizozemci, Italijani, Francozi in Romuni. Italijani in Francozi so skupaj igrali že v kvalifikacijski skupini za EP, lani pa so se pomerili v velikem finalu svetovnega nogometnega prvenstva. Prav Francozi, Italijani in Nizozemci so glavni favoriti na naslov prvaka. Skupina C bo igrala v Švici. Teoretično bi bila skupina C lahko še težja, saj bi vanjo namesto Romunije lahko izžrebali Nemčijo. A slednji so dobili teoretično najlažjo skupino - skupino B, kjer Hrvati in Nemci ne bi smeli imeti veliko težav z Avstrijci in Poljaki. Naslov evropskega prvaka bodo branili Grki, ki bodo tako kot na Euro 2004 igrali proti Španiji in Rusiji. Otvoritveno tekmo prvenstva bodo v sklopu skupine A odigrali Švicarji in Čehi. Na nam najbližjem prizorišču prvenstva v Celovcu bodo odigrane tri tekme skupine B: Nemčija proti Poljski 8. junija, Hrvaška proti Nemčiji 12. junija ter Poljska proti Hrvaški 16. junija. Finale bo 29. junija 2008 na Dunaju - na stadionu Ernst-Happel. Stadion sprejme 50000 gledalcev, organizatorji pa so za obnovo objekta iz leta 1931 porabili skoraj 37 milijonov evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.