Šport > Nogomet
13 ogledov

Nizozemci so premagljivi

matavz_main Žurnal24 main
Slovenska reprezentanca se bo v sredo v kvalifikacijah za Euro leta 2008 v Eindhovnu pomerila z Nizozemsko. Med tulipani cveti tudi naš mladi talent Tim Matavž.
"Tekma bo težka. Upam, da bodo naši iztržili čim bolj ugoden izid," pred dvobojem v Eindhovnu razmišlja Tim Matavž . Ali povedano drugače: "Upam, da naši ne bodo izgubili." Čeprav ima komaj 18 let, mu lahko verjamemo. Pred mesecem in pol se je nadarjeni Primorec iz Nove Gorice preselil v vrste nizozemskega prvoligaša Gröningena .

Tima Matavža trenutno zanima samo mlada reprezentanca. © Dejan Mijović

 
Nizozemska po porazu z Romunijo četo Matjaža Keka pričakuje bolj kot kdajkoli. "Gre za prvo mesto v skupini. Nizozemci bodo morali zmagati. Naredili bodo vse, da jim to uspe. Toda upam, da jim bomo odvzeli kakšno točko," pravi nekdanji goriški napadalec. Neuspeh v Constanti je naše jutrišnje tekmece naredil še močnejše. Pa čeprav bodo zaradi kartonov manjkali Ruud van Nistelrooy , Giovanni van Bronckhorst in Joris Mathijsen . "Oni so tako močni, da lahko brez težav nadomestijo dva ali tri igralce. Imajo odlično ekipo," opozarja Matavž. V moštvo se po odsluženi kazni vračata Robin van Persie in Wesley Sneijder . Na slednjega ter na Rafaela van der Vaarta bo treba še posebno paziti. "To sta njihovi vodji," dodaja naš mladi up, ki verjame, da imajo tudi varovanci Marca van Bastna svoje šibke točke. Bleda predstava proti Albaniji , ki je zaradi tekme mlade reprezentance na Finskem ni spremljal, ga ne skrbi preveč. "Nizozemska je večja motivacija. In to lahko odigra pomembno vlogo." Toda samo to ne bo dovolj. Očitno je, da ima naša izbrana vrsta največje težave na sredini igrišča. Išče se pravi kreator igre. "Mislim, da imamo na tem mestu dva odlična nogometaša. To sta Dalibor Stevanovič in Dare Vršič, a sta žal poškodovana. Ko se bosta vrnila, se nimamo česa bati. Z njima je ta problem rešen."

 

Proti Danski

Reprezentanca do 21 let se bo v kvalifikacijah za Euro 2009 v torek ob 18. uri pomerila z Dansko. Vstop v domžalski športni park bo prost.

188 cm visokega igralca, ki je na slovenskem nogometnem nebu zasijal v lanski sezoni, ko je za nekdanje državne prvake dosegel 11 golov, bi mnogi radi videli že v članski izbrani vrsti. Član trenutno sedmouvrščene ekipe nizozemskega prvenstva miri duhove. "Reprezentanca je res mlada. Ko se bodo fantje uigrali, bo to res dobra ekipa. Upam, da bo to kmalu," se tej temi diplomatsko izogne še en produkt goriške nogometne šole. Zdaj ga pač najbolj potrebuje reprezentanca do 21 let. Izbranci Branka Zupana bodo danes odigrali novo kvalifikacijsko srečanje za Euro 2009 v Domžalah proti Danski . "Upam, da bomo odigrali bolje kot proti Fincem. Da bo šla kakšna žoga tudi v gol in da bomo osvojili vse tri točke," obračun pričakuje Matavž. Potem bo prišel čas tudi za Nizozemsko. "Kot vsaka ekipa je tudi ta premagljiva." No, na stavni listek pa bi raje napisal 0.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.