Šport > Nogomet
14 ogledov

"Nizozemci" tresli, Iličić že petič

Tim je konec tedna zabil tri gole, letos že 15 in je drugi strelec lige. (Foto: Žurnal24 main
Slovenski legionarji so spet zabijali: Tim Matavž dvakrat, Robert Koren, Josip Iličić, Aleksandar Radosavljević, Dalibor Stevanović, Andraž Kirm in Andrej Komac. Boštjan Cesar je dobil "zidana".

Anglija
Haris Vučkić ima težave s kolenom in tako v Premier League za svoj Newcastle United minuli vikend ni igral. Njegovi soigralci so s kar 1:4 izgubili proti Boltonu in so po 14. kolu na desetem mestu. Medtem je poškodba mišice Roberta Korena preteklost in tako je lahko v Championshipu odigral vseh 90 minut za svoj Hull City. Še več: v 77. minuti je z 22 metrov dosegel zadetek za zmago 1:0 nad Ipswich Townom. Hull ostaja na skromnem 19. mestu.

Nikakor nisem pričakoval, da bi lahko storil kaj takega, zato me je udarec precej presenetil.
Boštjan Cesar
Italija
V Seria A je imel Boštjan Cesar bližnje srečanje z glavo Samuela Eto'oja, ki mu je podelil "zidana". "Dvakrat me je udaril s komolcem, nakar sem ga, priznam, sunil nazaj. Nato je pritekel do mene in se z glavo močno zaletel v moje prsi. Nikakor nisem pričakoval, da bi lahko storil kaj takega, zato me je udarec precej presenetil," je dogodek za Ekipo pojasnil slovenski branilec, ki ni dobil opravičila in bo na neljubi dogodek hitro pozabil, saj so zmagali (Chievo : Inter 2:1). Cesar je odigral celoten dvoboj, Bojana Jokića pa ni bilo v ekipi. Chievo je zdaj deveti, Inter pa je zdrsnil na šesto mesto. Pred slednje je prišla Roma, ki je z 2:0 premagala Udinese. Samir Handanović je torej dobila dva gola. Josip Iličić in Armin Bačinović sta s Palermom z 2:1 premagala Ceseno in imata na sedmem mestu prav toliko točk kot Inter. Prvi gol za Palermo je dal Iličić, kar je njegov že peti prvenstveni in tudi ta je bil čudovit. Rene Krhin je odigral celoten dvoboj za svojo Bologno. Z 1:4 so klonili proti Napoliju. V Serie B se je Dejan Lazarević veselil zmage svojega Torina s 3:2 nad Modeno. Igral je 64 minut. Tako kot Samir je med drugoligaši Jasmin Handanović prejel dva gola (Empoli Livorno 1:2).

Boštjan Cesar zaradi nešportnega prekrška Samuela Eto'oja polni naslovnice italijanskih časnikov. Dnevnik Gazzetta dello Sport po ogledu televizijskih posnetkov ugotavlja, da Kameruncu ne bo ušla kazen treh ali štirih tekem, poudarja pa, da bo kaznovan tudi Cesar zaradi provokacije in udarca s pestjo.

Nemčija
Milivoje Novaković je priboril enajstmetrovko in Lukas Podolski je za pomembno zmago Kölna zadel za 1:0 nad Stuttgartom. Köln ima tako na lestvici prve Bundeslige 11 točk, prav toliko kot Stuttgart, ki je mesto pred njimi (16.). Tako Novaković kot Mišo Brečko sta odigrala vseh 90 minut. V drugi Bundesligi Zlatko Dedić ni bil niti na klopi svojega Bochuma, ki je s kar 1:4 izgubil proti predzadnjemu Ingolstadtu (sami so 12.). Goran Šukalo (Duisburg) in Rok Kronaveter (Energie) si bosta nasproti stala v ponedeljek zvečer.

Francija
Edini slovenski legionar v Ligue 1, Valter Birsa, drugič letos ni igral za Auxerre. S St. Ettienom, ki počasi izgublja stik z vrhom (padli so na 10. mesto), so remizirali z 1:1. Auxerre je mesto pred njimi. Birsa bo brez dvoma sredi tedna znova v prvi postavi svoje ekipe, ko igrajo v Ligi prvakov.

Cesena : Palermo 1:2 Fabrizio Miccoli Josip Iličić | Avtor: EPA EPA
Avstrija
V avstrijski Bundesligi je Miran Burgič za Innsbruck igral 75 minut. Austria Wien je bila boljša z 1:0 in jih je na lestvici prehitela (so tretji, Innsbruck zdaj četrti). Sašo Fornezzi (Wiener Neustadt) je spet pobiral žoge iz svojega gola. Sturm Graz mu je zabil trikrat in jih pahnil na sedmo mesto. Mesto za njimi je Kapfenberg Mateja Mavriča (odigral je prvi polčas), ki je minuli vikend s 3:3 remiziral z vodilnim Riedom.

Nizozemska
Den Haag je v 15. kolu prve nizozemske lige s 3:0 nadigral Bredo. Enega od golov je dal Aleksandar Radosavljević, ki je odigral celotno tekmo. To je njegov drugi zadetek letos. Skočili so na šesto mesto. Tri mesta višje je Groningen in to po zaslugi Tima Matavža, ki je dal oba gola ob zmagi nad Feyenoordom. Letos jim ima tako v svoji statistiki že sedem. "To bo dobro za mojo samozavest. Sedem golov? Ne obremenjujem se s tem, da bi bil najboljši strelec ekipe. Pomembno je le, da zbiramo točke," je dejal mladi Primorec. In s tem slovenskih golov na Nizozemskem ni bilo konec. Dalibor Stevanović je za Vitesse v igro vstopil v 69. minuti in 17 minut kasneje zadel za zmago 2:0 nad Heraclesom.

Belgija
V prvi belgijski ligi sta Zlatan Ljubijankić in Marko Šuler sodelovala pri golijadi med Gentom in Westerlojem (4:4). Nista zadela, sta pa odigrala vseh 90 minut. Matije Škarabota ni bila v kadru. Njun Gent je tretji, a že sedem točk za Genkom. Dejan Kelhar ob zmagi v mestnem derbiju ni igral (Club Brugge : Cercle Brugge 0:1).

Poljska
V zadnjem času Andraž Kirm ni zabijal, minuli konec tedna pa je. Dal je gol za zmago Wisle nad Lubinom. To je bil čudovit gol v 88. minuti. Slovenski legionar je igral vseh 90 minut in tudi porumenel. Ruch je izgubil z 1:2 proti Slasku, edini zadetek za moštvo iz Chorzowa pa je prispeval Andrej Komac v 79. minuti.

Rusija
Branko Ilić za moskovsko Lokomotivo le redko igra in tudi tokrat ni (Rostov so premagali s 2:1). Januarja bo skoraj zagotovo menjal sredino.

Grčija
Mirnes Šišič je z Iraklisom gostoval pri Panathinaikosu in izgubil z 2:4. Igral je v drugem polčasu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.