Šport > Nogomet
237 ogledov

Nizozemski reprezentant na zabavi zabodel bratranca, grozi mu zapor

Quincy Promes Profimedia
Nizozemski reprezentant na sodišče zaradi poskusa uboja bratranca.

Quincy Promes, nogometaš Spartaka iz Moskve in član nizozemske reprezentance, se bo moral zagovarjati na sodišču zaradi vpletenosti v poskus umora lastnega bratranca, ki se je zgodil julija lani v nizozemskem mestecu Abacudeu. Devetindvajsetletni Promes je bil aretiran takoj po napadu in izpuščen na svoboda dva dni pozneje, poročajo tiskovne agencije.

Tožilstvo navaja, da so priče videle Promesa, kako je z nožem napadel žrtev na družinski zabavi, poškodovani bratranec naj bi želel med slavjem okrasti nekega drugega sorodnika. Nogometaš zanika kakršno koli vpletenost. Žrtev je preživela napad, a pri tem dobila hude poškodbe kolena.

Če bo nizozemski reprezentant spoznan za krivega, ga čaka od 24 do 42 mesecev zapora. "Odločitev za tožbo je bila edina prava odločitev. Od tožilstva bomo zatevali, da osumljenca obtoži tudi poskusa umora. Če bo potrebno, bomo na sodišče odšli tudi s tem," je dejal Yehudi Moszkowicz, odvetnik domnevne žrtve.

Promes, ki je v dresu Nizozemske zbral 50 nastopov, je bil v času incidenta član Ajaxa, v Spartak pa se je preselil februarja letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.