Šport > Nogomet
31 ogledov

NK Nafta pred stečajem

Še vedno ni jasno, ali se bo spomladi še igral nogomet v Lendavi. (Foto: Boštjan Žurnal24 main
Prihodnost prvoligaša Nafte iz Lendave je iz dneva v dan temnejša. V klubu se bojijo, da bi lahko prišlo tudi do dokončnega propada prvoligaša, ki po jesenskem delu prvenstva zaseda četrto mesto.
Medtem je Nafta že odpovedala udeležbo na turnirju v nogometu na odboj (All-Staru Prve lige), ki bo konec tedna v Celju. Vzrok: neaktivnost kadra, ki je posledica neporavnanih obveznosti kluba. Namesto njih so na turnir povabili Interblock, a so vabilo zavrnili, tako da bo zdaj tam igral Aluminij.

"Upravni odbor NK Nafta je na včerajšnji seji razpravljal o vlogi prisilne poravnave, o kateri je govora že nekaj časa. Vloga je pripravljena, manjka pa najpomembnejši element – podpisana pogodba s strani glavnega sponzorja v okviru sporazuma z občino Lendava, ki bi omogočala temelj stabilnega financiranja NK Nafta tudi v prihodnje. Brez tega ni mogoče zagotoviti nadaljnjega obstoja kluba," je v sporočilu za javnost zapisal predsednik NK Nafta, Igor Magdič. Ta dodaja, da ker je klub igralcem prvega moštva do 17. januarja obljubil dokončen odgovor o usodi kluba in morebitnem nastopanju v spomladanskem delu prvenstva, je podpis pogodbe nujen najpozneje do 15. 1.

"V primeru, da do podpisa ne bo prišlo ali bi bili bistveno spremenjeni okvirji sodelovanja, bo UO NK Nafta prisiljen podati vlogo za stečaj kluba. Močno upamo in si prizadevamo, da do tega črnega scenarija ne bo prišlo. Nikakor pa ne želimo podaljševati agonije igralcev, zaposlenih v klubu in navijačev. Izvesti prisilno poravnavo in ob tem ne zagotoviti trdnih temeljev za naprej, bi pomenilo natanko to. Čas je, da rečemo bobu bob, saj so se vsi razumni roki iztekli," je še zapisal Magdič in dodal, da so včeraj podali vlogo za registracijo Šole nogometa NK Nafta, ki bo vsem mladim igralcem omogočila nemoten razvoj in nogometno rast, neodvisno od položaja v članskem moštvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.