Šport > Nogomet
11 ogledov

Nocerina izključena iz lige

Salernitana Nocerina Lega Pro Serie C Youtube
Italijanski nogometni tretjeligaš Nocerina je bil izključen iz ligaškega tekmovanja po škandalozni novembrski tekmi.

Italijanska nogometna zveza je po nekaj mesecih le sprejela odločitev glede kontroverzne tekme trtje lige, ko bi se morala pomeriti Salernitana in Nocerina. Nogometaš Nocerine so pred tekmo prejeli številne grožnje s smrtjo in so tekmo bojkotirali s simuliranjem poškodb, zaradi česar so morali tekmo predati.

Disciplinska komisija italijanske nogometne zveze je zaradi tega dogodka ostro ukrepala in Nocerino izključilo iz tretje lige prav tako pa je suspendirala številne nogometaše, klub pa kaznovala z dodatnimi 10.000 evri kazni. 

Grozili so jim lastni navijači

Tekma, ki se je znašla pod drobnogledom, je bila na sporedu sicer sredi lanskega novembra. Nogometaši Nocerine so pred derbijem v gosteh na jugu Neaplja prejeli številne grožnje s smrtjo lastnih navijačev, ki jim je bil vstop na tekmo onemogočen in zato niso želeli, da bi njihovi ljubljenci tekmo odigrali. Preplašeni nogometaši najprej 40 minut niso želeli na igrišče, ko pa so se le pojavili, pa so ga tudi hitro zapustili.

Že po dveh minutah je gostujoči trener zaradi 'poškodb' opravil vse tri menjave, pred koncem 21. minute pa je bila tekma prekinjena, saj je z igrišča odšepalo še pet nogometašev. Športni direktor kluba Luigi Pavarese se je takrat zgovarjal, da se igralci pred tekmo preprosto niso ogreli, bolj nazoren pa je bil predsednik Salernitane Claudio Lotito, ki vodi tudi prvoligaša Lazio. Ta je dejal, da je ta derbi "kot da bi prisilili Izraelce da igrajo s Palestinci"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.