Šport > Nogomet
2 ogledov

Nocoj v Ljudskem vrtu na zmago!

Selektor Matjaž Kek si želi ostati zraven. Žurnal24 main
Nocoj bo stadion Ljudski vrt pokal po šivih. Nogometna reprezentanca Slovenija se bo s Češko udarila v zelo pomembni tekmi za preboj na svetovno prvenstvo leta 2010 v Južni Afriki.
 

Preberite še:

Čehi zadovoljni že s točko
Kek namesto Birse vpoklical Vršiča

Tekma naše reprezentance s Češko bo Slovence popeljala do polovice kvalifikacij za svetovno prvenstvo. V izjemno izenačeni tretji skupini je vsesplošna gneča. V današnjem in sredinem terminu se lomijo kvalifikacije. Slovenija mora za vsako ceno ostati v igri!

Samir Handanovič zaradi poškodbe ne bo mogel pomagati svojim soigralcem. © Saša Despot

 
Proti Čehom na zmago
Ker imajo kar štiri ekipe po sedem točk, bi se lahko v soboto (ob naših in Čehih se bodo pomerili tudi Poljaki in Severni Irci ) skupina povsem zapletla ali pa nekoliko bolj razjasnila. Naši in Čehi bodo ob začetku srečanja vedeli za rezultat druge tekme v skupini, ki je na sporedu že ob 18.30. To ponuja tudi nekaj prostora za kalkulacijo, čeprav ga pred domačim občinstvom praviloma ne sme biti. “Cilj je, da smo konkurenčni. Da ostanemo zraven. Kakšen trener bi pa bil, če ne bi želel zmagati?” se retorično sprašuje slovenski selektor Matjaž Kek .

Hudči ima mlade
V naši izbrani vrsti je šlo v tednih pred tekmo marsikaj narobe. O odsotnosti kaznovanih smo vedeli že prej, potem pa so se jim začeli pridruževati še poškodovani. Kek bo moral tako udarno ekipo sestaviti brez cele vrste ključnih igralcev. Prvi med enakimi pri odsotnih pa je zagotovo vratar Samir Handanovič , ki je med reprezentannimi pripravami ležal na kirurškem stolu v oddaljeni Barceloni . Koleno ni zdržalo. Prvi reprezentančni čuvaj mreže bo s soigralci le v duhu. Poleg njega bodo morali ob strani nohte gristi še Marko Šuler , Branko Ilič , Dalibor Stevanovič , Mišo Brečko , Dominic Maroh in Aleksandar Radosavljevič . Ni pa prvič, da smo Slovenci sredi epidemije odsotnosti.

 
 

Cilj je, da smo konkurenčni. Da ostanemo zraven. Kakšen trener bi pa bil, če ne bi želel zmagati?

Matjaž Kek

 
Še pomnite Ferce?
V zadnji tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2002 je morala slovenska reprezentanca doma premagati Ferske otoke za napredovanje v dodatne kvalifikacije. Naloga se ne sliši težka, a je moral takratni selektor Srečko Katanec ekipo sestaviti brez kaznovanih Aleša Čeha , Mirana Pavlina , Mileta Ačimoviča in Amirja Kariča , zaradi poškodbe pa je manjkal še Zlatko Zahovič . In kaj se je zgodilo? Na sceno je stopil nov junak. Nastja Čeh , takrat nogometaš Bruggea , je z morda najpomembnejšima goloma v karieri popeljal Slovenijo na noge Romuniji . Ostalo je zgodovina. Takrat je bila Slovenija brez napada, tokrat je brez obrambe. Strokovnjaki pravijo, da se ta začne pri prvem napadalcu in da je pot do uspeha jasna: skupaj v obrambi in skupaj v napadu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.