Šport > Nogomet
19 ogledov

Nogomet v Španiji ta vikend bo

Brez skrbi, ljubitelji španskega nogometa, tekme Primere ta vikend bodo. (Foto: Žurnal24 main
Sodišče v Madridu je odločilo, da morajo moštva španske prve in druge nogometne lige ta konec tedna odigrati prvenstvene tekme. Večina ekip je napovedala stavko, a je bila šesterica proti.

Večina moštev se je odločila za stavko zaradi spora zaradi delitve finančnega deleža pri prodaji televizijskih pravic, šest klubov pa je stavki nasprotovalo in zdaj dobilo tudi sodno podporo. Sodnica Purificacion Pujol je pritrdila pritožbi šestih klubov (Espanyol, Villarreal, Real Zaragoza, Athletic Bilbao, Real Sociedad in Sevilla), ki so nasprotovali stavki. Če bi do stavke res prišlo, bi bil to prvi takšen primer v zgodovini španskega nogometa.

Klubi so stavko napovedali že za 23. marec, ker želijo, da vlada sprejme zakon, po katerem bi lahko dobili večji delež dobička televizijskih pravic. Predvsem pa želijo vse tekme spraviti na programe plačljive televizije, saj zdaj velja pravilo, da mora vsaj ena tekma vsakega kola biti dostopna gledalcem javnih televizij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.