Šport > Nogomet
24 ogledov

Nogometaš Domžal letel iz kluba

nogomet Koper-Domžale Saša Despot
Slovenski nogometni prvoligaš Domžale je prekinil sodelovanje s francoskim vezistom Benjaminom Morelom. Kot so sporočili iz domžalskega kluba, so se za ta korak odločili zaradi neljubih dogodkov po sredini prvenstveni tekmi z Mariborom.

"Delovanje Nogometnega kluba Domžale temelji na medsebojnem spoštovanju, sodelovanju in reševanju morebitnih sporov na nenasilen, miren in kulturen način. Benjamin Morel je po tekmi z Mariborom kršil vsa omenjena načela in s svojim dejanjem omadeževal ugled kluba. Za 28-letnega nogometaša je to že druga resnejša kršitev postavljenih pravil obnašanja v jesenskem delu letošnje sezone. Prvič je bil za dva tedna odstranjen iz prvega moštva, tokrat pa vodstvu Nogometnega kluba Domžale ni preostalo drugega, kot da z Morelom prekine sodelovanje," so zapisali pri domžalskem klubu.

Svoje videnje je pojasnil tudi trener trenutno tretjeuvrščenega kluba Prve lige Telekom Slovenije Luka Elsner: "Osnova delovanja ekipe je spoštovanje med igralci. Ko nekdo tega spoštovanja ne kaže več, je potrebno ukrepati. Za dobrobit celotnega kolektiva smo se odločili za takšno potezo. Najbolj pomembno je, da kolektiv živi v sožitju in skupaj ustvarja rezultate. Vedno bomo vlekli poteze, ki bodo ohranjale zdrav kolektiv. Tako hudim in ponavljajočim kršitvam ne bomo nikoli pogledali skozi prste. Stvar je za nas s tem zaključena in vsi smo že popolnoma osredotočeni na tekmo proti Olimpiji, ki jo želimo dobiti."

Morel je v tej sezoni za Domžale dosegel dva zadetka. Domžalčani pa so po 20 krogih s 34 točkami na tretjem mestu, zaostajajo 11 točk za vodilno Olimpijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.