Šport > Nogomet
16 ogledov

Nogometaš mož beseda: taksistu nov avto

Savage Walcott Derby County Arsenal Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Upokojeni velški reprezentant Robbie Savage, zdaj strokovni komentator pri televizijah BBC in ESPN, bo še obžaloval stavo, ki jo je na začetku letošnje sezone sklenil z nekim taksistom v Newcastlu. Če bodo srake v Premier League osvojile četrto mesto, bo moral Savage namreč taksistu kupiti nov avto!

Robbie Savage je avgusta lani na začetku nove sezone Premier League mislil, da je taksist Matty, ki ga je prevažal po Newcastlu, malce nor, ko mu je kot navdušen navijač črno-belih razlagal, da je prepričan o visoki uvrstitvi ob koncu sezone. Nekdanji nogometaš Manchestra Uniteda, Blackburn Rovers in Derby Countyja je bil celo tako prepričan v svoj prav, da je taksistu v primeru četrtega mesta ob koncu sezone obljubil nov taksi.

In glej ga zlomka, Newcastle je trenutno na četrtem mestu v Premier League, potem ko so varovanci trenerja Alana Pardewa v soboto premagali tudi Stoke City (3:0). Štiri tekme pred koncem prvenstva so srake v najboljšem položaju, ki bi jim lahko prinesel celo kvalifikacije za Ligo prvakov, Savagu pa račun za okrog 12 tisoč evrov. Taksist je trenutnega strokovnega komentatorja za televiziji BBC in ESPN v neki radijski oddaji spomnil na njuno stavo.

Ženi še ni povedal

"Mislil sem, da nimajo nikakršnih možnosti, da bi bili četrti, a če bodo, bom taksi preprosto moral kupiti, saj sem mož beseda," je dejal Savage, nekdanji velški reprezentant. "Upam, da boš, Robbie, saj mislim, da nam bo uspelo," mu je odvrnil taksist. "Upam, da ne! (smeh) Moja žena namreč ne ve," je v smehu odvrnil Savage, taksist Matty pa je dejal, da si morebitnega novega modela avtomobila še ni ogledal.

Ko mu je Savage avgusta obljubil nov avto, je premeteni Matty vzel list papirja, Savage pa ga je podpisal. Cenovni okvir naj bi bil postavljen okrog meje deset tisoč funtov (12 tisoč evrov), Valižan pa je v enem kasnejših radijskih intervjujev dejal, da mu bo nalašč kupil rdeče-belega, torej v barvah večnih rivalov Sunderlanda.

"Mislil sem, da si nor. Nisem pričakoval tega, Newcastle pa je zdaj res briljanten ... Oh, ne," se je v usodo, kot kaže, že vdal Savage. "Bo denar ali ček?" ga je za konec še zbodel taksist. "(smeh) Ne pretiravaj," je bil kratek dolgolasi nogometaš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.