Šport > Nogomet
70 ogledov

Nogometaš se ne spomni nesreče

Alan Ruschel EPA
Eden od treh nogometašev brazilskega Chapecoenseja, ki so preživeli letalsko nesrečo v Kolumbiji, se je prebudil iz kome.

Brazilski branilec Alan Ruschel je bil eden prvih ponesrečencev, ki so jih izvlekli iz razbitin letala v kolumbijskem gorovju Cerra Gorda. V nesreči je umrlo 71 ljudi, med njimi tudi 19 igralcev nogometnega kluba Chapecoense.

Ruschel je bil eden od skupno šestih srečnežev, ki so nesrečo čudežno preživeli. V bolnišnico so sicer prepeljali štiri nogometaše, vendar je vratar Danilo kasneje podlegel poškodbam. Poleg Ruschela se v bolnišnici zdravita še Helio Neto in Jakson Follman.

Ruschel se je teden dni po nesreči prebudil iz kome in ni v življenjski nevarnosti. Svojega očeta, ki je ob njem prebedel več noči, je najprej vprašal, kaj se je zgodilo, saj se nesreče ne spomni.

''Končno sem zaslišal glas svojega sina. Vprašal me je, kaj se je zgodilo in ali je še kdo poškodovan? Ničesar se ne spomni. Ve le to, da bi moral igrati v Kolumbiji. Ko me je vprašal za ostale, sem rekel, da je letalo utrpelo trd pristanek in da so v bolnici še Follman in Neto. Ni pripravljen na resnico,'' je povedal nogometašev oče.

Kasneje so mu z blagoslovom zdravniške ekipe razkrili razsežnosti tragedije. ''Oče, svakinja in zdravniki so Alanu povedali, kaj se je zgodilo. On in še pet drugih ljudi so božji čudež. Seveda je bil razburjen, vendar se je pomiril,'' je razkrila Alissen Ruschel, sestra ponesrečenega nogometaša.

''Ničesar ni vedel. Ne spominja se nesreče. Oče mu sprva ni povedal resnice, saj se je želel posvetovati z zdravniki in s psihologi,'' je dodala Alissen.

Ruschel okreva v bolnišnici v Kolumbiji, njegovo zdravstveno stanje pa se iz ure v uro izboljšuje.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.