Šport > Nogomet
64 ogledov

Nogometaš v nemoči zajokal sredi Marakane

Nikola Antić Crvena zvezda Vojvodina PrtSc
V Srbiji se navijači Partizana in Vojvodine zgražajo nad domnevno sodniško pomočjo Crveni zvezdi.

V soboto je bilo odigrano 33. kolo srbske nogometne Superlige. Za naslov se, tako kot skoraj vsako leto, borita beograjska rivala Crvena zvezda in Partizan. Štiri kola pred koncem imata ekipi enako število točk, v primeru izenačenega izkupička ob koncu sezone pa bo prvak Zvezda.

Rdeče-beli imajo usodo tako v svojih rokah, v soboto pa so, potem ko je Partizan že pred tem premagal Napredak Kruševac (3:1) in začasno skočil na vrh lestvice, na stadionu Rajka Mitića (popularni "Marakani") gostili neugodno Vojvodino.

Rdeči karton in enajstmetrovka

Zvezdi igra ni stekla, gostje so v prvem polčasu zapravili nekaj lepih priložnosti, v 69. minuti pa doživeli šok. Nikola Antić se je po izgubljeni žogi vračal v obrambo in ob tem stekel mimo domačina Abrahama Frimponga ter ga s telesom bežno odrinil. Kontakt je zgledal vse prej kot neobičajno, Frimpong se še ozrl ni za Antićem, sodnik Srđan Obradović pa mu je na presenečenje vseh na stadionu pokazal direkten rdeči karton.

Antić ni protestiral, pač pa je, najbrž iz nemoči, v joku zapustil zelenico. Nekateri srbski mediji ugibajo, da bi mu sodnik rdeči karton lahko pokazal zaradi kakšne žalitve, a vse skupaj se zdi zelo čudno oziroma sumljivo.

V 82. minuti je sledila nova sporna situacija. V kazenskem prostoru gostov je padel Richmond Boakye, zdelo se je da neupravičeno, sodnik pa je pokazal na enajstmetrovko, iz katere je Zvezda povedla. Zmago so domači potrdili v sodnikovem dodatku.

"Sramota!"

Nogometaš Partizana Leonardo, ki je po uspešno opravljeni nalogi svoje ekipe gledal tekmo Zvezde, je svoj gnev izlil na družbenih omrežjih. "Sramota! Ne morem verjeti, kaj doživljamo," je med drugim zapisal Brazilec in namignil na namerno prirejanje izidov v korist nekdanjih evropskih prvakov.

Svoje so dodali tudi v taboru Vojvodine. Igralci so po tekmi sicer ostali zadržani, medtem ko je trener Radoslav Batak zatrdil, da Zvezda ne bi dosegla gola, če ne bi bilo sporne enajstmetrovke.

Eden od navijačev Vojvodine je na družbenem omrežju zapisal: "Meni se to ne zdi čudno. Tega smo že vajeni, že dolga leta. V pokalu nas bodo spet okradli, le da takrat oni drugi Beograjčani (Partizan, op. a.).

Vrhunce srečanja si lahko ogledate na priloženem posnetku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.