Šport > Nogomet
26 ogledov

Nogometašem pripravili past

Kit Symons Profimedias
Angleški drugoligaš se je odločil, da bo svoje nogometaše podučil o nevarnostih uporabe družabnih omrežjih. Nekateri člani ekipe testa niso prestali.

Angleški nogomet je nedavno pretresel škandal, v katerega je bil vpleten nekdanji nogometaš Sunderlanda Adam Johnson, ki je priznal, da je imel spolne odnose z dekletom, starim komaj 15 let.

Sodišče v Bradfordu je 28-letnika spoznalo za krivega spolnega napada, grozi pa mu več let zapora.

V luči incidenta so se v nogometnem klubu Fulham odločili, da bodo svoje nogometaše preizkusili, kako dobro se zavedajo nevarnosti, ki jih predstavljajo družabna omrežja.

Vodstvo angleškega drugoligaša je najelo strokovnjaka, ki se je na družabnem omrežju Facebook predstavil kot 16-letna navijača Fulhama in nogometašem začel pošiljati zasebna sporočila.

Nekdanji trener ekipe Kit Symons je razkril, da nekateri igralci testa niso prestali. ''Nekateri so nasedli, čemur je sledil kratek in oster šok. Fantom lahko govorimo, da jih bodo ujeli, vendar si mislijo, da njih že ne bodo. Potem pa se zgodi nekaj takšnega in se ujamejo,'' je povedal Symons in dodal, da je bil namen vaje šokirati mlade nogometaše in jih podučiti o nevarnosti, ki preži nanje.

''Vsakdo stremi k temu, da bi klub odražal njegove vrednote in če igralec naredi nekaj v nasprotju s temi vrednotami, si razočaran. Tridesetim fantom si kot oče, zato upaš, da v zasebnem življenju sprejemajo pametne odločitve,'' je dodal nekdanji trener.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.