Šport > Nogomet
0 ogledov

Nogometaši po tekmi pod ključ

Roy Keane ne uresničuje načrtov z Ipswich Townom. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Zaklepanje nogometašev Ipswich Towna po porazu v Championshipu nad Watfordom ne bo edina kazen za igralce, zagotavlja irski trener Roy Keane.

Nekdanji irski nogometni zvezdnik in nogometaš Manchester Uniteda, danes pa trener Ipswich Towna Roy Keane je po porazu svojih nogometašev z Watfordom z 2:1 svoje varovance besen zaklenil v slačilnico in jih tam zadrževal 90 minut.

Irski trener je še v navalu jeze po tekmi dejal: "V drugem polčasu slabše ne bi mogli igrati. V igro sem poslal dva nova in sveža igralca, ki pa sta bila še slabša od tistih dveh, ki sem ju zamenjal. Sledijo naporni treningi, kjer bodo tekli in izvajali proste strele. Ne morem verjeti, da smo lahko tako slabi, zato bodo trenirali strele, dokler jih ne bodo obvladali do popolnosti."

Ipswich je po vnovičnem porazu padel na 17. mesto druge angleške lige in se bori za obstanek, pa čeprav je pred sezono vodstvo kluba najavilo, da je cilj uvrstitev v elitno angleško nogometno ligo.

Incidenti Royja Keana:
Kazen v višini 150 tisoč evrov
Keana so na tekmi med Manchester Unitedom in Manchester Cityjem zaradi brutalnega starta na Norvežana Haalanda, saj je temu zlomil nogo, kasneje pa priznal, da je to storil namerno, kaznovali s 150 tisoč evri.

Leta 2002 izgnan iz reprezentance
Roy Keane se je leta 2002 na SP sporekel s selektorjem Mickom McCarthyjem, zaradi česar je moral zapustiti reprezentanco in ni igral na SP. V ekipo ga je leta 2004 vrnil Brian Kerr.

Zamere do navijačev
"Navijači Manchester Uniteda so dobri na gostovanjih, ne pa tudi na Old Traffordu. Samo jejo in pijejo sok," je bila ena od spornih izjav Keana po eni od tekem Lige prvakov, ki so vznemirile navijače.

Naslednik Alexa Fergusona?
Potem ko je Sunderland iz Championshipa leta 2007 popeljal v Premiership, je Roy Keane postal najbolj popularen trener v Angliji. Mediji ga postavljajo za naslednika trenerja Man Uniteda Sira Alexa Fergusona. Keane je priznal, da si stolčka pri rdečih vragih, za katere je dres nosil 12 let, želi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.