Šport > Nogomet
28 ogledov

Nogometaši se v primeru izgredov ne bodo vrnili iz slačilnice

navijači tribuna bakle dim huligani napoli EPA
Nemški nogometni klub Magdeburg se je odločil, da se v primeru izgredov lastnih navijačev ne bo vrnil na igrišče in se tako predal.

Nogometni klub Magdeburg, ki se je preteklo sezono prebil v tretjo nemško ligo, je uvedel ničelno toleranco glede izgredov svojih navijači. "V primeru, da bodo naši navijači zanetili izgrede in bo prekinjena tekma, se ne bomo vrnili na igrišče. Odpovedali se bomo točkam,“ je za Bild povedal športni direktor kluba Mario Kallnik.

Magdeburg je znan zaradi svoji nasilnih navijaških skupin, ki so igralce obiskali tudi že doma. Nekdanjega nogometaša kluba Daniela Bauerja je leta 2011 pred njegovim prestopom v drug klub na domačem prago presenetila skupina desetih maskiranih navijačev, ki so mu grozili v primeru prestopa. Bauer se je takoj odločil zapustiti Magdeburg, odšel je v kar 600 kilometrov oddaljeni Trier, od leta 2014 pa deluje kot trener asistent pri moštvu Hannover 96.

Kalinik, ki funkcijo športnega direktorja opravlja častno, je odločen, da bo lahko vzgojil navijače. "Do nasilja imamo ničelno toleranco. Svojih načel se bomo držali. Kriminaliteta pri nas nima prostora,“ je opozoril navijače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.