Šport > Nogomet
37 ogledov

"Nogometna igrišča so za koze in piščance"

zenit stadion igrišče EPA
Igrišča v ruski prvi ligi so sramotna in, vsaj v enem primeru, bolj primerna za piščance in koze kot profesionalni nogomet, so zapisali pri združenju nogometnih sindikatov (FIFPro).

"Kako lahko igraš na takšni njivi? Če ima oskrbnik koze in piščance, naj igrišča uporabi zanje,“ je bil piker Roman Širokov, funkcionar Zenita iz St. Peterburga, namigujoč na enega od stadionov v Rusiji, ki bo leta 2018 gostila svetovno prvenstvo.

"Kakovost igrišč je sramotna. A v Rusiji je dovolj denarja. Govorimo o klubih, kjer proračun znaša med 70 in 80 milijoni evrov. A preprosto ni niti volje niti znanja, da bi vlagali v igrišča. To je izjemno slabo za podobo ruskega nogometa,“ se je omenjenemu mnenju pridružil Vladimir Leončenko, nekdanji nogometaš moskovskega Torpeda in zdajšnji član sindikalnega tehničnega komiteja. Dejal je, da bi morali od začetka marca tekme igrati le na jugu države in na umetni travi na moskovskih Lužnikih: "Ne le da so ostala igrišča v osupljivo slabem stanju. Z igranjem na njih se jih tudi uniči za nadaljevanje sezone.“ Težavo predstavlja dejstvo, da je pozimi površina zamrznjena, in ko mraz popusti, nastane blato oziroma preveč mehek teren.

Še pred nekaj leti eden največjih zvezdnikov svetovnega nogometa Samuel Eto'o se je pridušal, da je mislil, kako bo njegova največja težava v Rusiji mraz. Napaka. "Potem ko sem nekaj časa preigral v Rusiji, sem doumel, da je stanje igrišč veliko večja težava,“ je dejal bivši napadalec Interja in Barcelone: "Igrišča, kakršna so zdaj, nam ne dovoljujejo, da bi igrali, kot zmoremo. To ni nogomet.“ Njegov soigralec pri Anžiju Vladimir Golubov je ob tem pripomnil: "Ruske zelenice so slabše od afriških, kjer je Samuel igral v otroštvu.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.