Šport > Nogomet
4119 ogledov

Nogometni svet se klanja Messiju, samo poglejte to mojstrovino

Lionel Messi Epa
Argentinski nogometni virtuoz Lionel Messi je znova zablestel v reprezentančnem dresu.

Sinoči po slovenskem času so s kvalifikacijami za prihajajoče nogometno svetovno prvenstvo 2026 v Kanadi, Mehiki in ZDA začele reprezentance v Južni Ameriki. Na delu so bili že svetovni prvaki Argentinci, ki so po zaslugi prvega zvezdnika Lionela Messija, ta je s prostega strela dosegel edini gol na tekmi, premagali Ekvador.

Z minimalno zmago je kvalifikacije začela tudi Kolumbija, ta je ugnala Venezuelo, Peru pa je z igralcem manj na gostovanju pri Paragvaju izvlekel izid 0:0 in točko.

Messi, ki je Argentino decembra v Katarju popeljal do naslova prvakov, še ni potrdil, ali bo za reprezentanco igral vse do leta 2026, a je kljub temu še enkrat več pokazal, zakaj je tako pomemben član zasedbe Lionela Scalonija.

Argentinci so se dolgo mučili z Ekvadorci preden je končni izid postavil Messi. Ta se je zdaj izenačil z nekdanjim soigralcem pri Barceloni, Urugvajcem Luisom Suarezom, kot najboljši strelec južnoameriških kvalifikacij z 29 goli.

Lionel Messi | Avtor: Epa Epa

"Pokazali so, da imajo zelo dobre igralce, da so fizično močni in da jim je jasno, kaj počnejo. Zavedamo se, da moramo na vsaki tekmi dati sto odstotkov od sebe. Pokazali smo, da ta ekipa ne bo popustila, kar je nekaj zgodovinskega in izjemnega," je po tekmi dejal Messi. Dodal je, da so uživali v naslovu prvaka, a je tega konec in da morajo gledati naprej.

Razširitev SP na 48 ekip je sicer za Južno Ameriko sprostila dve dodatni mesti za nastop na prvenstvu. Šest ekip se bo tako neposredno uvrstilo na SP. Sedma od desetih reprezentanc se bo uvrstila v medcelinski play-off.

Danes bodo na zelenice stopile še preostale štiri reprezentance. Brazilija bo gostila Bolivijo, Urugvaj pa Čile.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.