Šport > Nogomet
26 ogledov

Nogometni svet žaluje za Romunom

daniel prodan Profimedias
V 45. letu starosti je za posledicami srčnega napada nepričakovano umrl dolgoletni romunski reprezentant Daniel Prodan.

Nogometni svet je pretresla novica o smrti 44-letnega Daniela Prodana, nekdanjega nogometaša Olimpiee, Steaue, Atlético Madrida, Rangersov, Messine in Progresula.

Centralni branilec je zbral 54 nastopov za romunsko izbranov vrsto in reprezentanci pomagal do četrtfinala na svetovnega prvenstvu leta 1994. Od reprezentančnega dresa, v katerem je dosegel en gol, se je poslovil tik preden sta Romunija in Slovenija odigrala tekmo dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Južni Koreji in na Japonskem.

Nesojena selitev na Škotsko

Poleti 1998 je za 2,2 milijona funtov zapustil Atlético Madrid in okrepil škotski Rangers, kjer pa do slovesa leta 2001 ni dobil priložnosti na zelenici. Razlog za to je bila huda poškodba kolena, ki jo je utrpel v španski prestolnici, škotski prvoligaš pa pred sklenitvijo dogovora ni opravil zdravniškega pregleda. Nogometni klub iz Glasgowa je Atléticu grozil s tožbo, dobri dve leti kasneje pa branilca prodal.

''Najslabša ekskluzivna novica''

Novico o smrti nogometaša je javnosti sporočil romunski novinar in njegov dober prijatelj Dorin Chiotea. ''Daniel Prodan je pred nekaj urami umrl zaradi srčnega infarkta. Star je bil 44 let. Bil je dober prijatelj in njegovo predčasno slovo me zelo žalosti. To je najslabša eksluzivna novica v moji karieri. Tragedija se je zgodila v nogometaševi hiši. Kolapsu je bila priča njegova žena, ki je poklicala pomoč. Reševalci so prišli v 14 minutah. Zdravniki so ga poskusili oživiti, vendar je podlegel srčnemu napadu,'' je sporočil novinar. 

Njegova smrt je bila še toliko bolj presenetljiva, saj naj bi bil pred tem v dobrem fizičnem stanju. Družabna omrežja so že preplavila sožalna sporočila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.