Šport > Nogomet
14 ogledov

Nogometni zvezi BiH grozi suspenz

Bodo Edin Džeko in druščina lahko nastopali na mednarodni sceni? (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nogometna zveza Bosne in Hercegovine se je znašla v nemilosti Fife in Uefe. NSBiH zavrača spremembo statuta, ki jo od nje zahtevata krovni nogometni organizaciji, zato ji grozi suspenz.

Nogometna zveza Bosne in Hercegovine (NSBiH) se je znašla v nemilosti Mednarodne (Fifa) in Evropske nogometne zveze (Uefa). NSBiH zavrača spremembo statuta, ki jo od nje zahtevata krovni nogometni organizaciji, zato ji grozi suspenz.

Po zdajšnjem statutu NSBiH so na čelu zveze predstavniki vseh treh narodnosti, Uefa in Fifa pa zahtevata, da zvezo vodi le en človek, ki opravlja funkcijo predsednika. Uefa in Fifa sta zagrozili, da bodo, če NSBiH ne bo ustrezno spremenila statuta, bosansko-hercegovske reprezentance izločene iz vseh mednarodnih tekmovanj.

Skupščina NSBiH pa je spremembo statuta že zavrnila, zaradi česar so predstavniki Fife in Uefe zapustili sejo in pojasnili, da bosta njuna izvršna odbora odločila, kakšni bodo nadaljnji ukrepi.

Zdajšnje predsedstvo NSBiH, ki temelji na narodnosti, Uefa in Fifa vidita kot vmešavanje politike v delo zveze, kar je v nasprotju s pravili teh največjih nogometnih organizacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.