Šport > Nogomet
8 ogledov

Nominirani igralci leta: Balu kar tri nagrade?

(Tottenham Hotspur - Arsenal) Bale Reuters
Zvezdnik Tottenhama Gareth Bale je po objavi nominirancev za nagrado igralca leta v Premier League (p)ostal glavni favorit za prestižno priznanje. Velški blisk bi lahko osvojil kar tri nagrade, saj je nominiran tudi za najboljšega mladega nogometaša leta, ki ga bo prav tako izbral Sindikat profesionalnih nogometašev (PFA).

Gareth Bale je v do sedaj najboljši sezoni v svoji karieri za Tottenham Hotspur in velško reprezentanco zabil skupno 27 zadetkov, z izvrstnimi predstavami pa je prišel tudi na radarje največjih klubov, vključno z Real Madridom.

Bale je po petkovi objavi nominirancev za nagrado igralca leta na Otoku velik favorit za zmago, 23-letni Valižan pa bi kaj lahko slavil tudi v kategoriji najboljši mladi igralec letaki jo bo prav tako podelil Sindikat profesionalnih nogometašev (PFA).

Bala so člani PFA za najboljšega igralca izbrali že leta 2011, favorit pa je tudi v izboru za najboljšega igralca leta po izboru angleških nogometnih novinarjev.

Favoriti: 1. Bale, 2. Van Persie, 3. Suárez

Zmaga ne bo tako lahka: veliko možnosti ima tudi Nizozemec Robin van Persie, ki se je izkazal v svoji prvi sezoni pri Manchester Unitedu, za katerega je zabil 25 golov, Luis Suárez, še en vroči nominiranec, pa jih je v dresu Liverpoola prispeval 29.

Po mnenju Jamieja Redknappa, sina trenerja Harryja Redknappa in nekdanjega nogometaša Liverpoola, bi si nagrado najbolj zaslužil Suárez, a je po mnenju strokovnega sodelavca televizije Sky Sports ne bo osvojil, ker zanjo glasujejo njegovi kolegi, pri katerih ni ravno najbolj priljubljen.

Bale (4/11) je na stavnicah favorit pred Van Persiejem in Suárezom (oba 4/1), sledijo pa Juan Mata (Chelsea - 66/1), Eden Hazard (Chelsea) in Michael Carrick (Manchester United - oba 100/1). Bale je izpustil zadnji dve tekmi Tottenhama zaradi poškodbe gležnja, a bo za nedeljski derbi z Manchester Cityjem nared, je v petek potrdil trener André Villas-Boas.

Nominiranci PFA za naslov nogometaša leta:

Gareth Bale (Tottenham Hotspur)
Michael Carrick (Manchester United)
Eden Hazard (Chelsea)
Juan Mata (Chelsea)
Luis Suárez (Liverpool)
Robin van Persie (Manchester United)

Nominiranci PFA za naslov mladega nogometaša leta:

Gareth Bale (Tottenham Hotspur)
Christian Benteke (Aston Villa)
Eden Hazard (Chelsea)
Romelu Lukaku (West Bromwich Albion/Chelsea)
Danny Welbeck (Manchester United)
Jack Wilshere (Arsenal)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.