Šport > Nogomet
690 ogledov

Nora tekma v Fazaneriji, Maribor slavil v Ljubljani

NŠ Mura FC Koper Jure Banfi/sobotainfo.com
S tekmama v Murski Soboti in Ljubljani se je končalo 9. kolo elitne slovenske nogometne lige.

Nogometaši Mure so v Fazaneriji premagali Koper (2:1). Tekma se je začela s pozornostjo za domačega nogometaša Matica Maruška, ki je kar 300-krat oblekel dres Mure in danes v spomin prejel dres s številko 300. 

Takoj nato pa je šlo zares in že v tretji minuti so povedli gostitelji, ko je Darrick Morris z izjemno lepim golom, s katerim bo kandidiral za najlepši gol kola, domače popeljal v vodstvo. Koprčani so bili nato podjetnejši. Dve minuti kasneje je zagrozil Bede Osuji in nato še Danilo Šipovac, a je domača obramba zdržala. Svoje priložnosti je imela tudi Mura. Najlepšo za podvojitev vodstva je v 18. minuti zapravil Luka Bobičanec. Sodniki so dolgo pregledovali posnetek po strelu Mirlinda Dakuja, ki je v roko zadel Maja Mittendorferja in se na koncu odločili za 11-metrovko. Bobičanec pa je izjemno slabo streljal po tleh in Adnan Golubović je žogo zanesljivo ukrotil.

Še naprej so ritem narekovali gostje z Obale. Atraktivno je po podaji Osujija v 25. minuti sam v kazenski prostor utekel Anis Jašaragić, a z močnim strelom s 13 metrov zadel prečnik. Isti igralec je bil ob poskusu z leve strani neuspešen še v 41. minuti, ustavila pa ga je vratnica. Na drugi strani je bil v končnici nevaren Martin Šroler.

Koprski trud je bil poplačan v 47. minuti, ko je hiter napad z močnim strelom z desetih metrov zaključil Osuji za 1:1. Takoj nato je koprski vratar Golubović prehitel Šrolerja in po odbiti žogi še Dakuja pa lepem prodoru v kazenski prostor. Andrej Kotnik je na nasprotni strani z razdalje zadel vratnico.

Koprski pritisk se je stopnjeval, žoga pa ni hotela v domačo mrežo, niti v 60. minuti, ko je najboljši strelec lige Kotnik poskušal z bele točke, a streljal čez gol. Lepo je v 73. minuti poskušal Bobičanec, a zadel kar dva koprska branilca.

V končnici je pobudo prevzela Mura. V 80. minuti pa je za novo vodstvo poskrbel Gregor Balažic z glavo po lepi podaji Bobičanca s kota. Štiriintridesetletni Balažic je dosegel sploh prvi gol za Muro. Koprčani so v končnici pritisnili, Murina obramba pa je ukrotila redke nevarne žoge. Še več, v enem od protinapadov je Tio Cipot zadel vratnico. Isti igralec je bil nato neodločen še v sodnikovem podaljšku.

Albert Riera Prva liga Šport Olimpija vodila z 2:0, nato pa prvič letos izgubila

Jan Repas | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Nogometaši Maribora so na deveti prvenstveni tekmi proti Bravu zabeležili tretjo zmago (0:1) in drugo v zadnjih treh kolih in s tem vsaj delno popravili spodrsljaj, ki so si ga na domačem igrišču z remijem privoščili v prejšnjem dvoboju s Taborom iz Sežane. V Ljubljani, kjer so presenetljivo igrali derbi začelja prvenstvene lestvice, z igro niso posebej blesteli, toda v teh trenutkih so jim bolj pomembne točke kot umetniški vtis. Aktualni državni prvaki so s s tremi točkami vsaj začasno prebili na peto mesto prvenstvene razpredelnice.

Bravo je bil v prvem polčasu, ki se je sicer začel precej zaspano, konkretnejši, čeprav so bile bližje zadetku Mariborčani. V 21. minuti je namreč Jan Repas po podaji Marina Laušiča z desne strani streljal, vratar Gal Lubej mu je strel z nogo ubranil, v nadaljevanju akcije pa je Gregor Sikošek s strelom od daleč zadel prečko.

Pred tem je na nasprotni strani Almin Kurtović z glavo slabo zadel žogo, po prečki Maribora pa so do konca polčasa dve veliki priložnosti zapravili Ljubljančani. Najprej je v 25. minuti po podaji Gašperja Trdina z leve strani Sven Karič nespretno reagiral, toda nato popravil svojo napako, ko je s požrtvovalnim padcem pod noge blokiral strel Martina Kramariča. Najlepša priložnost pa se je v 40. minuti ponudila Lorenu Maružinu, ki se je sam znašel pred vratarjem Menno Bergsnom, toda streljal čez gol.

Kar Repasu ni uspelo v prvem polčasu, mu je v drugem. V 54. minuti je Rok Kronaveter izvedel kot, podal žogo na rob kazenskega prostora, kjer gostujoči igralec zvezne vrste s strelom ni okleval, z volejem, po katerem se je žoga odbila od tal, je zadel desni spodnji kot gola domačega vratarja.

Domači so po prejetem zadetku zaigral napadalneje, pripravil pa si je le eno priložnost za izenačenje. V 78. minuti je Tamar Svetlin v kazenskem prostoru lepo našel Kurtovića, a je ta podobno kot v prvem delu Maružin žogo poslal previsoko.

Miran Srebrnič prva liga Šport Iličić potrdil zmago Gorice

Prva liga Telemach, 9. kolo:

Bravo - Maribor 0:1 (0:0)
Repas 54.

Mura - Koper 2:1 (1:0)
Morris 3., Balažic 80.; Osuji 47.

Tabor Sežana - Gorica 1:3 (1:2)
Kouao 19.; Velikonja 36., Cerovec 43., Iličić 92.

Celje - Olimpija 4:3 (0:2)
Ikwuemesi 55., 67., Kouter 66., Karamatić 88./ag; Kvesić 2., 29., Pedro 93.

Domžale - Kalcer Radomlje 3:1 (0:1)
Durdov 49., 81., Barišić 93.; Durdov 43./ag

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 24
2. Celje 16
3. Koper 15
4. Mura 13
5. Domžale 12
6. Maribor 11
7. Kalcer Radomlje 10
8. Gorica 8
9. Bravo Ljubljana 7
10. Tabor Sežana 7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.