Šport > Nogomet
36 ogledov

Norčevanje iz Zvezde: izgubijo lahko tudi trening

navijači navijač Olimpija Crvena Zvezda Stožice bakla bakle dim Delije Saša Despot
Crvena zvezda je v letošnji sezoni postala tarča posmeha v Srbiji. Nekdaj slavni kolektiv iz Beograda mora iz blata povleči slovenski trener Slaviša Stojanović, ki pa bo kmalu že bivši.

"Nogometaši in strokovni štab Crvene zvezde v pozitivnem razpoloženju in s polno optimizma pričakujejo naslednji trening ter trdijo, da bodo dali vse od sebe, da na njem dosežejo pozitiven rezultat," pišejo na šaljivem srbskem portalu Njuz.net.

Slaba forma Crvene zvezde in že tretji poraz sezone, ki jih je od vodilnih Partizana in Čukaričkega oddaljil za že štiri točke, sta klubsko vodstvo prisilila v nekaj kriznih sestankov. Ob pritisku navijačev je stolček slovenskega trenerja Slaviše Stojanovića že dlje ogrožen.

Stojanović razmišlja o taktiki na treningu

"Najpomembneje je, da so vsi člani prvega moštva zdravi in dobro telesno pripravljeni, zato lahko razmišljam o različnih taktičnih možnostih na treningu," je v izmišljeni izjavi za Njuz dejal Stojanović, ki je po njihovem "poročanju" najavil ofenzivno igro od samega začetka treninga.

"Ekipa se je znašla v situaciji, da ne sme izgubiti tega treninga, če želi do naslova, jasno pa sem igralcem povedal, da poraz ne pride v poštev. Pričakujem, da bomo s trudom na treningu pokazali vse razkošje svojega talenta, ki ni bil nikoli vprašljiv."

"Dobro pripravljeni"

Stojanovića v ponedeljek pozno popoldne čaka sestanek upravnega odbora kluba, ki bo še drugič v nekaj tednih odločal o njegovi prihodnosti na Marakani. Ljubljančan je skupaj z igralci na udaru navijačev, ki svoj gnev stresajo prek družabnih omrežij, jasno pa so svoje nezadovoljstvo izkazali na nedavni tekmi proti Voždovcu, ko so osramočenim igralcem vzeli drese.

"Dobro smo pripravljeni za ta trening. Če nam bo uspelo prenesti vse taktične zamisli našega trenerja, ne dvomim o uspehu," je za Njuz optimistično dejal kapetan Nenad Milijaš. Srbski šaljivci dodajajo, da bi morebitni poraz rdeče-belih na treningu lahko prinesel spremembe na samem vrhu najtrofejnejšega srbskega kluba.

Kontakt z Jankovićem

Resn(ejš)i mediji v Srbiji medtem poročajo, da bo poleg Stojanovića iz kluba odletel tudi športni direktor Zoran Stojadinović. Dnevnik Blic poroča, da so pri rdeče-belih že stopili v kontakt z nekdanjim trenerjem Aleksandrom Jankovićem, ki bo zamenjal Stojanovića, Stojadinović pa da bo "plačal za selekcijo igralcev, ki so se dobesedno osramotili to jesen".

Med njimi je tudi slovenski reprezentant Nejc Pečnik, eden redkih, ki je poleg vratarja Bobana Bajkovića in Miloša Ninkovića vsaj delno oproščen kritik zaradi nekaj zadetkov in nasploh povsem solidnih predstav v rdeče-belem dresu.

Komentarjev 1
  • dragec 14:45 07.oktober 2013.

    Slčaviša lahko trenira samo NK PUŠČA iz MS, pa še to je problem, kako dolgo???