Šport > Nogomet
142 ogledov

Norišnica v Palermu: Iličiću poljubi in objemi

Iličić Alessio Cracolici Catania Palermo Serie A derbi novinar Instagram
Navijači Palerma so po remiju na sicilijanskem derbiju s Catanio, za katerega je z zadnjim strelom na tekmi zadel slovenski reprezentant Josip Iličić, navdušeni pričakali svoje rožnato-črne junake pred stadionom Renzo Barbera. Poleg Iličića, ki so ga vsi želeli fotografirati in ga potrepljati po glavi, je blestel tudi Jasmin Kurtić.


"Kdor ne skače, je za Catanio, hej, hej!"
je z navijači Palerma po sestopu z avtobusa pel Jasmin Kurtić in po skakanju z vročekrvnimi "tifosi" požel huronske ovacije. Rožnato-črni so po golu Josipa Iličića globoko v sodnikovem podaljšku izvlekli točko na velikem otoškem derbiju s Catanio (1:1), ki jim bo prišla še kako prav v boju za obstanek v Serie A.

Toda po takšni tekmi je obstanek skrb za kakšen drug dan, Palermo se je v ponedeljek zbudil v fantastično jutro, potem ko je Iličić z zadnjim strelom na tekmi šokiral večne rivale na njihovem dvorišču. Če bi v Catanii zdaj vsi najraje videli, da bi Kranjčan spal z ribami, mu v Palermu vsaj do nadaljnjega seveda ne bo treba plačati nobenega računa.

Iličić je bil tako glavna zvezda ob prihodu avtobusa pred stadion Renzo Barbera, kjer je varovance Giuseppeja Sannina pričakalo kakšnih sto razposajenih navijačev. Poleg fotografij in trepljanja po glavi so želeli čustveni privrženci sicilijanskega velikana Iličiću predvsem sporočiti, da je "grande Josip", kar so ponavljali v en glas.

Ves teden ni treniral

"Moj gol je bil odločilen. Ta teden smo veliko delali, samo skupaj se lahko rešimo. Ne želimo pustiti niti ene točke, moramo misliti tekmo po tekmo. Lahko nam uspe," je takoj po tekmi za Sky Sport povedal junak derbija. "Kako sem? Dobro. Imam majhno težavo z mišico, ves teden nisem treniral. Ampak vedno želim biti zraven, vedno želim igrati," je še razkril Iličić.

Palermo v naslednjem kolu na domačem stadionu čaka derbi z Interjem slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića. Črno-modri bodo na Sicilijo prišli po težko pričakovani domači zmagi nad Parmo, še vedno pa z upanjem na igranje v Evropi.

"Zdaj bomo z glavami pri Interju in pomembnosti tega, da pridemo do treh točk. Moramo zmagati. Nimamo druge možnosti, kot da zmagamo, da bi ostali v Serie A. Svoj gol posvečam soigralcem, smo izjemna skupina, pomembna skupina, sestavljena iz fantov, ki verjamejo v ta projekt," je nadaljeval Iličić.

"To je bil za nas zelo pomemben gol. Zadovoljen sem, da sem pomagal Palermu pri doseganju te vredne točke. Jasno je, da moramo še naprej igrati tako, ker si jaz želim ostati v Serie A."

Trener Sannino: "Igralci si še želijo živeti"

Tekma bi se po golu slovenskega reprezentanta kmalu sprevgrla v vsesplošni pretep, potem ko je vratar domačega moštva Mariano Andújar skupaj s soigralci podivjal zaradi domnevnega prepovedanega položaja, Argentinec pa se je nato zapletel še v prerivanje s Paragvajcem Édgarjem Barretom in dobil rdeči karton.

"Takšne reči se ne bi smele zgoditi, ampak napetost in veselje tistega, ki je dal gol, je bilo povsem spoštljivo," je tekmo komentiral gostujoči trener Sannino, na novinarski konferenci pa dodal: "Kot vse tekme, na katerih se kaj izgubi v zadnjih sekundah, je grenak priokus v ustih, tako kot veselje pri tistih, ki zadanejo. To, da smo prišli do rezultata v zadnji sekundi, dokazuje, da si igralci še želijo živeti."

Sannino je priznal, da je Palermo v brlogu večnih rivalov močno pogrešal kapetana Fabrizia Miccolija, ki je ob Iličiću in Abelu Hernándezu po njegovem mnenju edini, ki v zaključku prvenstva še lahko poskrbi za presežek v igri rožnatih.

"Iličić je eden izmed igralcev s kvaliteto v tej ekipi, ko pa si spodaj, je jasno, da boš uporabil vse možnosti. Mi smo znali trpeti, Catania pa je pokazala vse svoje znanje. Ko prideš do rezultata v zadnji minuti, potem lahko rečeš, da ekipa verjame, da verjame prav do konca. Iličić ni dobro, ampak tudi Fabrizio (Miccoli) lahko skupaj z Abelom (Hernándezom), ki sicer še okreva, edini še kaj da. Vedno sem govoril, da lahko igraš tudi najslabše, če prideš do takšnega rezultata."

Prihod avtobusa z nogometaši Palerma pred stadion Renzo Barbera:

Slavje Jasmina Kurtića z navijači po sestopu z avtobusa:

Josip Iličić deli avtograme, fotografije, objeme in poljube:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.