Šport > Nogomet
44953 ogledov

Noro, kaj se dogaja? Letijo stoli, gorijo avtomobili, policija situacije ne obvladuje

Neredi v Neaplju Profimedia
Prizori z neapeljskih ulic niso nič kaj dobra reklama za nogomet. Nerede so povzročali navijači Eintrachta, svoje pa so dodali še "ultrasi" Napolija. Ekipi se bosta sicer merili v izločilnih bojih Lige prvakov.

Vojno stanje na ulicah Neaplja, poročajo italijanski mediji, zgroženi pa so tudi tuji novinarji, ki so na Jug Italije prišli v sklopu povratne tekme osmine finala Lige prvakov (Napoli - Eintracht Frankfurt, prva tekma se je končala z izidom 2:0 za italijansko zasedbo). 

 

Španski As.com piše, da so se gostujoči navijači (okoli 600), ki niso dobili vstopnic za ogled obračuna v Neaplju, spopadli z 800 policisti in domačimi privrženci Napolija. Prišlo je do nasilnih izgredov, ki so povsem opustošili določene mestne ulice. Oblasti so se spopada navijaških skupin bali, zato so angažirali precejšnje število policistov, a tudi ti niso mogli preprečiti razdejanja, ki so ga za seboj pustiili navijaški skupini, po navajanju Gazzette pa naj bi pri razdejanju prednjačili predvsem nemški navijači. 

Povod za jezo navijačev Frankfurta je bil ta, da so se pri Napoliju v svojem slogu odločili, da gostujočim navijačem vstopnic preprosto ne bodo prodajali, kar je sicer ostro obsodil tudi sam predsednik Uefe, Slovenec Aleksander Čeferin. Jezni nemški navijači so v spremstvu navijačev "bratskega" italijanskega kluba Atalante začeli obsežno parado od hotela do obalnega predela ter do centra in povzročali številne incidente. Gorela so tudi policijska vozila, več v spodnji fotogaleriji. 

1/6
Profimedia

Komentarjev 8
 • Avatar Leon
  Leon 09:22 16.marec 2023.

  Kaj so naredili klubi zoper takšne navijače ? Plačujejo kazni namesto divjakov ,ki uničujejo vse kar jim pride pod roko na stadionih . Klubi v Sloveniji podpirajo skupine ,ki uničujejo nogomet .

 • ico8 09:11 16.marec 2023.

  ...policija situacije ne obvladuje...!??? Ja-ja, verjetno je policija kriva za podganji IQ "obcudovalcev" najprimitivnejsega obstojecega sporta, razsirjenega samo pri revezih z nedokoncano stiriletko Osnovne sole!

 • BenX 06:17 16.marec 2023.

  To svojo energijo bi lahko usmerili v kaj pozitivnega. Recimo šli v Davos v Švici na wef - svetovni gospodarski forum in razturali vse na kar bi naleteli.