Šport > Nogomet
21 ogledov

Norveška reprezentanca priznala: "Me smo zanič!"

Ženski nogomet EPA
Norveške nogometašice, ki so se na svetovnem prvenstvu v nogometu v Kanadi uvrstile v osmino finala, so priznale: "Me smo zanič. Ničesar ne znamo."

Žensko svetovno prvenstvo v nogometu je deležno veliko manj pozornosti kot moško. Med razloge tuji mediji štejejo tudi to, da mnogi menijo, da je ženski nogomet veliko slabši od moškega. Sedaj so norveške nogometašice posnele video, v katerem so potrdile vse stereotipe.

Seveda pa so nogometašice posnele izjave kot šalo, sarkastično priznavajo, da ne zmorejo žoge brcniti čez zid, so obupne vratarke, ne znajo kontrolirati žoge in so vse istospolno usmerjene. "Dokumentacija" traja štiri minute in se dotakne prav vseh stereotipov, ki se držijo ženskega nogometa.

Tako kapetanka Trine Ronning resno izjavi, da so ženske pač zanič in ne znajo udariti žogo, napadalka Emilie Haavi se štiri minute tepe s pravilom nedovoljenega položaja, vratarka Ingrid Hjelmseth pa govori o svojih nočnih morah, ko žogo prileti v njeno smer.

Nogometašice so tako pokazale, da se s kritikami lahko spopadajo tudi na zabaven način. 

Na posnetku lahko vključite angleške podnapise. Posnetek je vsekakor vreden ogleda.

Komentarjev 1
  • Presvetli 11:07 20.junij 2015.

    Tole ni sarkazem ampak žal resnica o njih. Poglejte si tekmo z Slonokoščeno obalo,kaj so delale. 2X prazen gol zgrešile,pri 3 golu so bile 3 same pred golmanko in kako so dosegle gollll,njihove podaje se končajo že pri drugi podaji,vglavnem ...prikaži več ZANIČ SO ČISTO ZARES. Niso bile sposobne nakantat ekipe katera je prejela 10 in pa 6 golov,sedaj se jim bo pa šele zgodilo,bodo videle kje so v resnici.