Šport > Nogomet
55 ogledov

Norveški klub plačal 1,4 milijona za prijateljsko tekmo

Real Madrid : Valerenga EPA
Gareth Bale, James Rodríguez in Jesé se niso uspeli izkazati na prijateljski tekmi. Niso pa videli poškodovanega Christiana Ronalda (0:0).

Real Madrid se je moral zadovoljiti zgolj z remijem na generalki pred začetkom domačega prvenstva, ki jo je beli balet v zameno za 1,4 milijona evrov opravil pri norveški Vålerengi. 

V Oslu so varovanci Rafaela Beníteza prikazali brezzobo predstavo, ki je še bolj izpostavila pomembnost odsotnosti Cristiana Ronalda, a bo Portugalec po zagotovilih vodilnih že na voljo za prvo preizkušnjo La Lige v Gijónu.

Poleg Ronalda je manjkal tudi načeti Karim Benzema, toda Benítez je lahko vseeno računal na izjemne posameznike, toda Gareth Bale, Luka Modrić in druščina ni našla poti skozi trmastih domačinov, ki v norveški Eliteserien trenutno držijo drugo mesto.

Kombinacija dobrih obramb Sasche Burcherta in nezbranosti v zadnji tretjini igrišča je drago stala Madridčane, medtem ko bi lahko Skandinavci pripravili še večje presenečenje, če bi priložnost prvega polčasa izkoristil Rasmus Lindkvist.

Benítez je držal svojo obljubo in norveškemu heroju Martinu Ødegaardu ob povratku v domovino kljub le 16 letom namenil mesto v začetni postavi, razvpiti mladi talent pa je želel hitro navdušiti rojake. Modrić je sicer prvi zapretil s strelom z roba kazenskega prostora, ko je Real pričakovano prevzel nadzor in si ustvaril kar nekaj priložnosti.

Po 15 minutah je Marcelo za las zgrešil s strelom s 30 metrov, vratar Burchert pa je nato odbil lep poskus po obratu Bala. Tudi domači so zapravili prekrasno priložnost, ko se je Lindkvist znašel pred vrati po hitrem protinapadu na levem boku, a ga je Keylor Navas hitro zaprl in ustavil njegov strel z nogami.

Na drugi strani je moral biti Burchert pripravljen za posredovanje pri svoji levi vratnici, kamor ga je poslal nevaren prosti strel Bala. Benítez je bil malce zaskrbljen, ko je najprej zdravniško pomoč zahteval Nacho Fernández, nato pa še Bale, toda v zaključku prvega polčasa sta oba nadaljevala z obračunom.

Po številnih menjavah, igrišče je zapustil tudi edini domačin v gostujočih vrstah Ødegaard, se je ritem porazgubil, toda Real je obračun zaključil bolje. Denis Čerišev je preizkusil domačega vratarja 14 minut pred koncem, nato pa meril še mimo z roba kazenskega prostora.

Še en mladec, Borja Mayoral, je nato tudi sam preizkusil domačega vratarja, a se je slednji znova izkazal. Burcherta je osem minut pred koncem zamenjal Adrian Møller in bil hitro v središču pozornosti, ko naj bi v kazenskem prostoru zrušil Lucasa Vázqueza, a sodnik ni zapiskal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.