Šport > Nogomet
1 ogledov

Nov cikel, nov poraz

Slovenska reprezentanca je niz brez zmage podaljšala na štiri tekme. Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca je v prijateljski tekmi v Novi Gorici doživela poraz z Dansko in tako niz brez zmage podaljšala na štiri tekme. Danci so slavili z rezultatom 2:1.

© Sportnet

 
Če se dan po jutru pozna, se našemu nogometu tudi v tem letu ne obeta nič dobrega. Naši so v prvem delu ugajali, a so, kot kaže, pogum in kombinatoriko med odmorom pozabili v slačilnici. Danska je v Novi Gorici Slovenijo premagala z 2:1.

Selektor je z začetno enajsterico presenetil in vanjo uvrstil kar dva debitanta, Amera Jukana in Miresa Šišića. V zdaj že klasični postavitvi 4-1-2-1-2 je prvi zasedel mesto desnega vezista, drugi pa je igral za obema napadalcema. Od novincev je bolj ugajal nogometaš Olympiacosa, ki je v drugi polovici prvega dela prišel v ritem in pokazal, da gre za zanimivega nogometaša. Prav on je našel ključ za nasprotno obrambo in po slabem izbijanju Pera Kroldrupa lepo našel Milivoja Novakoviča, ta pa je prekinil 395-minutni strelski post Slovenije in dosegel sploh prvi slovenski gol proti Danski. V prvem delu je z nekaj lepimi in koristnimi prodori prednjačil Andraž Kirm, ki pa je tudi nekajkrat ostal nedorečen in se je premalokrat odločal za strel in prevečkrat za podajo v konico napada.


Slovenci so se končno razveselili prvega gola proti Dancem. © Saša Despot

 
Danci so (pre)redko izkoriščali svojo prednost na bokih, kjer so naši vezisti pozabili pomagati ne preveč zanesljivima bočnima branilcema. Desni od njiju, Branko Ilič, si je za rojstni dan čestital z obupnim posredovanjem, ki je vodilo do drugega gola gostov, s katerim mu je osebni jubilej zagrenil Nicklas Bendtner. Slovenske igre, ki je v drugem delu izginila neznano kam, niso rešile niti Kekove menjave, ki so se glede na gnečo na klopi – v njegovem slogu – zgodile presenetljivo pozno. Naši so se tako zlili s turobnim vzdušjem na tribunah in znova ostali praznih rok.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.