Šport > Nogomet
15 ogledov

Nov diamant na letalo za London

Po Fàbregasu bo Barcelono za London zamenjal še en velik talent. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Napetost pred povratno tekmo Arsenala in Barcelone v Ligi prvakov se je začela dvigati v rekordno hitrem času. Izvedelo se je namreč, da so Londončani iz mladinske šole Barçe vzeli novega talenta.
Presodile angleške korenine?
Polno ime mladega vezista je Jon Miquel Toral Harper. Njegova mama je Angležinja, kar bi lahko igralo pomembno vlogo pri prestopu. Toral naj bi bil pri kadetih Barcelone nezadovoljen z minutažo, poleg njega pa je Arsenal želel odpeljati tudi njegovega vrstnika Sergija Samperja. Toda slednji se je odločil, da bo ostal zvest Barceloni.

Kot je v ponedeljek poročal katalonski radio RAC1, naj bi bila Barcelona pred novim "primerom Francesc Fàbregas". Tako kot so mladega Cesca pred leti premamili angleški milijoni Arsenala, je zdaj mladinsko šolo Blaugrane zapustil eden največjih talentov zadnjih let – še ne 16 let stari Jon Toral.

Da bo bolečina v Kataloniji še večja, je uradni zastopnik Torala kar Pere Guardiola, brat trenerja članske ekipe Barcelone Josepa. Pri Barçi so sicer tako kot v primerih Fàbregasa, Gerarda Piquéja, Frana Meride in drugih  biserov, ki so dobili ponudbo z Otoka, pokazali bore malo zanimanja, da bi igralca prepričali o nasprotnem. Po poročanju barcelonskega športnega dnevnika El Mundo Deportivo bo klub za nogometaša prejel 300 tisoč evrov kompenzacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.