Šport > Nogomet
69 ogledov

Nov peklenski načrt hrvaških huliganov

Divjanje hrvaških navijačev EPA
Pred kvalifikacijskim srečanjem za svetovno prvenstvo med Hrvaško in Ukrajino je policija izvedla preiskave prostorov navijaških skupin.

V petek se bosta na zagrebškem stadionu Maksimir pomerili reprezentanci Hrvaške in Ukrajine. Policija je potrdila, da obstaja nevarnost večjih navijaških nemirov.

Spomnimo: zaradi protestov proti hrvaški nogometni zvezi (HNS) so številne hrvaške navijaške skupine na tekmah reprezentance izvedle več ekscesov, "kockasti" po sankcijah Uefe že skoraj dve leti niso imeli podpore navijačev na domačih obračunih.

"Do nas so prišle informacije, ki imajo izvor v navijaških krogih. Policija je pripravljena na vse scenarije. Kontrole bodo rigorozne, po dogajanju v Franciji (na Euru so Hrvati z baklami in petardami prekinili eno od srečanj, op. a.) je varnost na višjem nivoju in izgrednike bomo lovili že na vhodu na stadion," je za 24sata dejal Nikola Kajkić, predsednik hrvaškega nacionalnega policijskega sindikata.

Pred srečanjem so policisti izvedli preiskave prostorov različnih navijaških skupin: zagrebških Bad Blue Boysov, splitske Torcide, reške Armade, osiješke Kohorte ... Organi pregona so bili dejavni tudi v Vinkovcih in Šibeniku.

Na Hrvaškem ima sicer 149 posameznikov prepoved obiska nogometnih tekem in morajo pristojnim organom v času tekem javiti svojo lokacijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.