Šport > Nogomet
17 ogledov

Nov poraz Zvezde: Oblatili dres in grb kluba

Stojanović Slovenija Grčija prijateljska tekma Kufstein selektor EPA
Slaviši Stojanoviću pri Crveni zvezdi ni uspelo prekiniti prekletstva prvega kola prvenstva. Rdeče-beli so kljub zadetku Nejca Pečnika izgubili pri Javorju (2:4).

Javor je v prvem kolu srbske lige presenetil Crveno zvezdo, ki je v zaključku tekme z desetimi nogometaši na zelenici dobila dva gola in nadaljevala negativno tradicijo porazov ob začetku prvenstva. 

To je bil že četrti zaporedni poraz rdeče-belih v prvem kolu srbskega prvenstva, ki je še povečal pritisk na trenerja Slavišo Stojanovića. Ljubljančan je z bivšimi evropskimi prvaki v četrtek izpadel že iz kvalifikacij za Evropsko ligo proti ukrajinskemu Černomorcu.

Stojanović: Absolutno grozni

"Bili smo absolutno grozni in nismo imeli prav nobene kreativnosti. Lahko le čestitam gostiteljem za povsem zasluženo zmago," je za televizijo Arenasport dejal razočarani bivši selektor Slovenije. "Moramo spoznati, da dresa in grba Zvezde ne smemo blatiti. Generacije pred nami so delale za to, da bi Zvezda prišla do sem, kjer je. Ampak mi smo se s tem poigrali in se osramotili. Ni alibijev, ni izgovorov, ni ničesar, moramo biti le tiho in delati."

"Dobili smo dva poceni gola po res perfektnem začetku, fantje so bili izjemni v drugem polčasu in samo nekaj dobrih obramb (Bobana) Bajkovića nam je preprečilo še višjo zmago," pa je po tekmi povedal Javorjev strateg Bogić Bogićević.

Zvezdaši zagrozili z izstopom

V Ivanjici so domači povedli že z 2:0, ko sta zaela Milovan Milović in njihov nigerijski napadalec Ifeanyi Onyilo, za Zvezdo pa sta hitro odgovorila Filip Kasalica in Nejc Pečnik. Po prekršku nad Onyilom je glavni sodnik v drugem polčasu izključil branilca Novaka Martinovića in končal prevlado Beograjčanov, ki jih je v 82. minuti najprej z glavo po kotu presenetil Predrag Djordjević, Stefan Dražić pa je v zaključku tekme postavil piko na i.

Prvo kolo je sicer minilo v znamenju tekme branilca naslova Partizana. Beograjski rivali Crvene zvezde so na komajda regularni tekmi stežka premagali Novi Pazar (4:3), sodniške napake pa so rdeče-beli označili za škandalozne in v uradnem sporočilu za javnost zagrozili, da bodo izstopili iz tekmovanja.

K odstopu so pozvali Tomislava Karadžića, predsednika Srbske nogometne zveze (FSS), ki po njihovem mnenju predstavlja simbol "ugrabitve" lige s strani ljudi, povezanih s Partizanom. Črno-beli v letošnji sezoni lovijo že rekordno sedmo zaporedno zvezdico v prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.