Šport > Nogomet
27 ogledov

Nov preobrat: Costa (še) ne bo debitiral za "Rojo"

Diego Costa Atletico Madrid Austria Liga prvakov dres EPA
Na debi Diega Coste v dresu španske reprezentance bo treba po pravi vojni med nogometnima zvezama Španije in Brazilije zaradi poškodbe napadalca Atlética počakati še nekaj mesecev.

Diego Costa je namreč zaradi poškodbe aduktorja stegenske mišice odpadel s seznama selektorja Vicenteja del Bosqueja za prihajajoči tekmi španske reprezentance proti Ekvatorialni gvineji in Južnoafriško republiko.

Vse je bilo pripravljeno, da bo napadalec Atlético Madrida po mesecih prerekanj med Špansko (RFEF) in Brazilsko nogometno zvezo (CBF) zaigral na svoji prvi tekmi za "furijo", ki sicer še ne bi dokončno določila njegove reprezentančne usode, a je zdaj vmes posegla poškodba, ki jo je utrpel na zadnji ligaški tekmi z Villarrealom (1:1).

Španci se vračajo v Johannesburg

Del Bosque je namesto španskega Brazilca vpoklical Juventusovega napadalca Fernanda Llorenteja, člana moštva, ki je v Johannesburgu pred tremi leti osvojilo prvi naslov svetovnih prvakov. Prav na stadion Soccer City (zdaj stadion FNB) se Španci po tekmi v prestolnici Ekvatorialne gvineje Malaboju vračajo za tekmo z Južnoafričani.

Costa se je dobil tudi na sestanku z zdravniki reprezentance, ki so potrdili, da gre res za poškodbo, zaradi katere je nesmiselno potovati z ekipo. Selektor Del Bosque je poleg Llorenteja nepričakovano razveselil tudi mladega branilca Barcelone Marca Bartro, ki ga je vpoklical namesto njegovega prav tako rahlo poškodovanega klubskega soigralca Cesca Fàbregasa.

Puyol že prepustil petico

Za Bartro, člana mlade reprezentance, ki je osvojila evropski naslov, je po vrstnikih Davidu De Gei, Martínu Montoyi, Albertu Morenu, Nachu, Íñigu Martínezu, Thiagu AlcântariKokeju, Iscu, Ikerju Muniainu in Cristianu Tellu to prvi vpoklic.

"Zelo sem srečen, da sem vpoklican v člansko reprezentanco. Sanje so se mi uresničile!! To je izjemen trenutek, ki ga moram izkoristiti za učenje od soigralcev," je prek Twitterja sporočil branilec, njegov "mentor" Carles Puyol pa mu je že prepustil svojo številko: "Čestitke, Marc, zaslužil si si. Zelo sem vesel zate. Vzemi številko 5."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.