Šport > Nogomet
86 ogledov

Nov primer koronavirusa v španski La Ligi

sevilla Epa
Vsi treningi so začasno prekinjeni.

Nogometno moštvo Sevilla je sporočilo, da se je z novim koronavirusom okužil nogometaš prvega moštva.

Teste so v moštvu, strokovnem štabu ter med predstavniki kluba opravili v nedeljo, rezultate pa so izvedeli v ponedeljek, so še dodali v izjavi za javnost.

Imena pozitivnega igralca niso razkrili, dodali pa so, da nima simptomov covida-19 in se počuti dobro. Iz vrst Seville so takoj obvestili vse pristojne športne in zdravstvene organe v državi, izolirali pozitivnega nogometaša ter po predpisanih protokolih začasno ustavili treninge moštva.

Pri Sevilli so opravili dva nova testiranja preostanka kluba, prvi ni pokazal prisotnosti virusa sars-cov-2 med vsemi člani kluba, na rezultate drugih testov pa še čakajo. Po navedbah iz kluba bodo znani v četrtek zjutraj.

Nogometaši in strokovno vodstvo bodo treninge znova pričeli, če drugi testi ne bodo pokazali okužbe z novim koronavirusom, so še zapisali.

Sevillo sicer 6. avgusta čaka obračun osmine finala evropske lige proti Romi na nevtralnem prizorišču, domače prvenstvo pa so sklenili na četrtem mestu in bodo v prihodnji sezoni igrali v skupinskem delu lige prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.