Šport > Nogomet
28 ogledov

Nov rekord Messija

Lionel Messi Afellay Adriano Villa gol zadetek veselje slavje proslava proslavlj Žurnal24 main
Nogometaši Barcelone so Šahtar premagali tudi v Ukrajini, Lionel Messi pa je zabil že 48. gol v sezoni. To je nov rekord za kateregakoli nogometaša španskega kluba.

Lionel Messi si je do torkove tekme delil rekord z Brazilcem Ronaldom (Barcelona/Real Madrid) in Ferencem Puškašem (Real Madrid), po že 48. zadetku v sezoni, s katerim je Barcelona zmagala tudi na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov proti Šahtarju, pa je zdaj sam na vrhu.

Barcelona je v polfinale napredovala s skupnim izzidom s 6:1, nad Katalonci pa je bil očitno navdušen tudi trener poraženega moštva Mircea Lucescu, ki upa, da se bodo varovanci Pepa Guardiole letos zavihteli na sam vrh Evrope.

Barceloni čestitam za napredovanje. Upam, da postanejo evropski prvaki.
Mircea Lucescu
"Barceloni čestitam za napredovanje. Upam, da postanejo evropski prvaki. To je bila nova spektakularna predstava. Mojim igralcem lahko le čestitam. Igrali smo brez kopice poškodovanih nogometašev in si kljub temu ustvarili veliko priložnosti, več kot si jih ponavadi kakšno moštvo ustvari proti Barceloni," je dejal Romun, ki upa, da so si mladi nogometaši letos nabrali čim več izkušenj, ko se je Šahtar sploh prvič uvrstil med osem najboljših moštev v Evropi.

Trener španskih prvakov Guardiola je po tretji zaporedni uvrstitvi v polfinale Lige prvakov dejal: "To je privilegij. Nogometaši so neverjetni, ne le letos, že tri sezone zapored blestijo." O tekmi v Ukrajini pa je 40-letnik dejal: "Začeli smo v krču, nato pa nam je igra le stekla in smo bili boljše moštvo na igrišču."

Barcelono zdaj verjetno čaka serija tekem proti večnim tekmecem iz Madrida. Že v nedeljo jih čaka prvenstven obračun proti Realu, ki je tudi najverjetnejši tekmec v polfinalu Lige prvakov, saj beli balet po prvi tekmi četrtfinala danes proti Tottenhamu brani prednost s 4:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.