Šport > Nogomet
44 ogledov

Nov šok na Otoku: Petrov ima akutno levkemijo

Patrick Vieira Stilian Petrov Reuters
Ob spodbudnih novicah o okrevanju Fabricea Muambe z Otoka prihajajo nove slabe vesti. Iz prvoligaša Astona Ville so namreč potrdili, da njihov bolgarski kapetan Stilijan Petrov boleha za akutno levkemijo. Več bo znanega po sobotnem zdravniškem pregledu.

Po sobotni tekmi med Arsenalom in Astonom Villo na stadionu Emirates, ki so jo s 3:0 dobili domači topničarji, je kapetan Ville Stilijan Petrov tožil nad slabim počutjem. Dvaintridesetletni Bolgar je za birminghamski klub letos odigral 29 tekem na vseh tekmovanjih, po obračunu v Londonu pa so testi krvi pokazali, da kapetan kluba boleha za akutno levkemijo.

"Skupščina Astona Ville je danes prejela novico, da je diagnoza našega dolgoletnega kapetana Stilijana Petrova akutna levkemija," je klub zapisal v izjavi za javnost. "Stilijan je po tekmi z Arsenalom prejšnjo soboto dobil vročino in prestal nekaj testov. Hematološki izvedenci so danes potrdili diagnozo. Pričakujemo, da bomo več informacij o Stilijanovem stanju izvedeli kmalu. Do takrat prosimo, da se Stilijanova zasebnost postavlja pred vsa poizvedovanja."

Kaj diagnoza pomeni za nadaljnjo kariero nekdanjega vezista Celtica, zaenkrat še ni jasno. "Stilijana cenijo mnogi in s strani Ville bo dobil vsak košček ljubezni in podpore, ki jo imamo, da bi mu pomagali to zadevo srečno speljati do konca," so še dodali pri Villi. Oglasil se je tudi zdravnik bolgarske reprezentance Mihail Iliev, ki je za radio Darik povedal, da bo več znanega po sobotnem pregledu v londonski bolnišnici.

Petrov želel igrati tudi v soboto

Po informacijah nekaterih angleških medijev je Petrov celo izrazil željo, da bi odigral sobotno tekmo proti Chelseaju, ki bo kljub šokantni novici (prav tako na njegovo željo) odigrana v predvidenem terminu. To je na petkovi novinarski konferenci potrdil tudi trener Astona Ville Alex McLiesh.

"Če lahko tako rečem, je to njegov prvi dan okrevanja," je dejal McLiesh, ki je še potrdil, da je Petrov že na poti proti Londonu, kjer ga čakajo dodatni pregledi. "Igralci bodo žalostni, a upam tudi dodatno motivirani za svojega kapetana." Petrovova bolezen sledi kolapsu Fabricea Muambe in novici o presaditvi jeter Barceloninega branilca Erica Abidala, ki sta zadnje tedne zasenčili dogajanje v evropskem nogometu.

Petrov, s 105 nastopi najizkušenejši bolgarski reprezentant, je pred prihodom v Birmingham velik pečat pustil že pri Celticu, od koder se je že oglasil trenutni trener in njegov nekdanji soigralec Neil Lennon"Absolutno neutolažljiv sem zaradi Stilijana. Uspelo mu bo prebroditi to, kot vse ostale ovire, s katerimi se je soočil v svojem življenju. Stilijan ima levje srce in si kot del Celticove družine zasluži naše najboljše želje in podporo," je prek Twitterja sporočil Lennon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.