Šport > Nogomet
1023 ogledov

Nov šok za Barcelono, ki je že tako ali tako v velikih dolgovih

Barcelona, plakat pred Camp Nouom Žurnal24
Barcelona, katalonski nogometni velikan, je junija leta 2021 neupravičeno odpustila brazilskega nogometaša Matheusa in mu mora plačati 7,7 milijona evrov odškodnine," je odločilo katalonsko višje sodišče, poroča AFP.

Nogometaš zvezne vrste je v Barcelono prišel pozimi leta 2020, a zanjo samo enkrat zaigral, še to kot zamenjava na tekmi lige prvakov proti Dinamu iz Kijeva. Junija 2021, tri mesece po vrnitvi Joana Laporte na predsedniški položaj, so prekinili petletno pogodbo in Brazilca odpustili. Pri Barceloni so menili, da ni pokazal dovolj kakovosti.

A sodnik je ta argument zavrnil z besedami, da klub ni predložil dokazov o neustreznem treniranju igralca in da ga pred tem niso opozorili, da mora zaigrati bolje.

"Pravi razlog za odpoved je bila enostranska poslovna odločitev, Brazilec, ki ga je pripeljal prejšnji upravni odbor, je bil za klub predrag," je menil sodnik. To pa pomeni novo finančno težavo, ki se v zadnjem letu spopada s sanacijo velikanskega dolga. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.