Šport > Nogomet
27 ogledov

Nov spodrsljaj Barcelone, Real na + 5

Messi Vila Reuters
Real Madrid je v 18. kolu Primere Division brez večjih težav s 5:1 odpravil Granado. Barcelona pa je v nedeljskem barcelonskem derbiju hitro povedla proti Espanyolu, a se morala na koncu zadovoljiti le s točko (1:1). Pep Guardiola ne želi delati drame.

Barcelona si je na mestnem derbiju proti Espanyolu privoščila nov spodrsljaj in prišla le do točke (1:1), prednost Reala na vrhu lestvice pa se je povečala na pet točk.

Srečanje se je začelo s priložnostjo Espanyola, a je bil Victor Valdes na mestu. V 12. minuti pa je Barca prvič zatresla mrežo, ki pa ga je glavni sodnik Javier Turienzo Alvarez povsem upravičeno razveljavi. Vratar Espanyola Cristian Alverez je namreč žogo podal naravnost na nogo Lionelu Messiju, ki se mu je odbila v roko, zatem pa je podal do Cesca Fabregasa, ki je zabil gol. Štiri minute kasneje pa je Barcelona le povedla. Dani Alves je z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je z glavo za 1:0 zadel Fabregas. Do konca prvega polčasa je imel Espanyol nekaj priložnosti za izenačenje, ki pa jih ni izkoristil.

Tudi drugi polčas je ponudil kar nekaj vznemirjenja. Dani Alves je v 58. minuti zatresel mrežo iz prepovedanega položaja, tako da je bil zadetek razveljavljen. V 86. minuti pa je Espanyol prišel do izenačenja. Thievy Bifoume je podal do rezervista Alvara Vazqueza, ki je Valdesa matiral z glavo. Zvezdniška zasedba Barcelone je v zadnjih minutah silovito pritisnila, toda ostalo je pri neodločenem izidu. V 92. minuti je po strelu Pedra žoga zadela Raula Navvarra v roko, vendar je sodniška piščalka ostala nema.

"Prvenstva še ni konec. Sezona je še dolga," trener Barcelone Pep Guardiola po remiju ni želel delati preveike drame. "Seveda smo zapravili nekaj pomembnih točk, toda pred nami je še veliko obračunov. Mi moramo gledati nase in izboljšati stvari, ki so bile slabe na zadnji tekmi," je še dodal Guardiola, ki mu letos na tako imenovanih "malih tekmah" ne gre po načrtih.

Real zanesljiv proti Granadi

Madridski Real je še 21. zapored novo leto odprl z zmago v španskem prvenstvu. A domača zmaga proti Granadi s 5:1 ima tudi črno piko, saj se je poškodoval dvakratni strelec Karim Benzema.

Galaktiki so začeli silovito in vodilni zadetek je dobesedno visel v zraku. V 19. minuti pa je po dvojni podaji Cristiana Ronalda in Mesuta Özila, ki je nato žogo atraktivno podaljšal s peto, Real v vodstvo popeljal Benzema. Vodstvo domačih pa je trajalo le tri minute, ko je Mikel Rico z glavo premagal Ikerja Casillasa. Real je po izenačenju znova vse sile usmeril v napad in povedel v 34. minuti, ko je podajo Özila iz kota izkoristil "nebeški skakalec" Sergio Ramos. Pritisk vodilnega moštva španskega prvenstva se je nadaljeval tudi v drugem polčasu. Pritisk se je obrestoval že v 47. minuti, ko je na 3:1 povišal Gonzalo Higuain. Še tri minute kasneje je še drugič zadel Benzema, a nato kmalu zapustil igrišče zaradi poškodbe stegenske mišice. Zadnji žebelj v krsto Granade je zabil Cristiano Ronaldo, ki je zadel z roba kazenskega prostora.

"Če je Messija bolel trebuh, nas bolijo j**ca!"

"Nimaš gripe?" naj bi Osasunin trener José Luis Mendilibar ob koncu tekme na Camp Nouu vprašal Lionela Messija, ki mu je v tridesetih minutah igre zabil dva gola. Argentinec se mu je zgolj nasmehnil. Gostujoči nogometaš Izco je bil še bolj nedvoumen: "Če je Messija bolel trebuh, potem mene bolijo j**ca!" To je bil epilog tekme, ki je bila čudna že od samega začetka, saj je Barcelona še nekaj dni prej prosila Baske, če bi lahko prvo tekmo odigrali na njihovem stadionu, saj so želeli na Camp Nouu zamenjati travnato podlago. Igranje baje obolelega Messija je bila le še pika na i.

Španska liga, 18. kolo:

Levante : Mallorca 0:0

Racing Santander : Zaragoza 1:0 (1:0)
Bernardo (45)

Real Sociedad : Osasuna 0:0

Real Madrid : Granada 5:1 (2:1)
Benzema (19, 50), Ramos (34), Higuain (47), Cristiano Ronaldo (89); Rico (22)

Malaga : Atletico Madrid 0:0

Rayo Vallecano : Sevilla 2:1 (1:0)
Michu (45), Tamudo (52); Escude (62)

Getafe : Athletic Bilbao 0:0

Villarreal : Valencia 2:2 (2:1)
Ruben (14), Rodriguez (18), Feghouli (41), Aduriz (87)

Real Betis : Sporting Gijon 2:0 (1:0)
Cruz (23), Molina (90)
RK: Lora (44, Sporting), Carmelo (90, Sporting)

Espanyol : Barcelona 1:1 (0:1)
Alvaro (86); Fabregas (16)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.