Šport > Nogomet
22 ogledov

Nov udarec Angliji - Terry poškodovan!

Vicente del Bosque Iker Casillas
1/7
Žurnal24 main
V taboru evropskih in svetovnih prvakov je kljub poškodbi prvega vezista Xavija Hernándeza vse mirno. Njegova menjava Santiago Cazorla si ne dela utvar: "Xavi je unikat!". Angleži brez Johna Terryja.

Bivši kapetan angleške reprezentance John Terry zaradi poškodbe hrbta ne bo igral na torkovi tekmi Angležev proti Črni gori. Branilec Chelseaja se je poškodoval na nedeljskem treningu reprezentance pred tekmo na Wembleyju, kamor prihajajo še neporaženi "sokoli". Fabio Capello zaenkrat ne razmišlja o vpoklicu zamenjave, tako da bo namesto Terryja, ki v letošnjih kvalifikacijah še ni igral, verjetno začel Gary Cahill. Že sam Cahill je v ekipo prišel kot zamenjava, saj ga je Capello vpoklical po poškodbi Phila Jagielke.

Cazorla: "Xavi je unikat!"
Vezist španske reprezentance in povratnik v izbrano vrsto Santi Cazorla je v nedeljo dejal, da niti v sanjah ne pričakuje, da bi lahko La Roji na sredini igrišča dirigiral tako kakovostno kot poškodovani in praktično nezamenljivi Xavi Hernández. Selektor Vicente del Bosque je Cazorlo ob petkovi zmagi nad Litvo (3:1) postavil prav na položaj Katalonca.

"Xavi je unikat," je Cazorla dejal na novinarski konferenci v reprezentančni bazi Las Rozas na obrobju Madrida. "Na svojem položaju je najboljši na svetu in mislim, da nihče ne more delati tistega, kar zmore on," je še dejal 25-letni igralec Villarreala, ki je po uspešnem Euru 2008 izpadel iz ekipe za svetovno prvenstvo. "Upam, da si bo hitro opomogel, saj ga je užitek gledati med igro. Res škoda, da je na tribuni."

Španci med tednom potujejo v Glasgow, kjer jih čakajo čvrsti Škoti, Furija pa lovi tretjo zmago na tretji tekmi. Xabi Alonso je izpustil tekmo z Litvo zaradi bolezni, a je v nedeljo že opravil celoten trening. Sergio Ramos ima poškodovano nogo in je bil edini manjkajoči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.