Šport > Nogomet
14 ogledov

Nov začetek za srbskega velikana?

Žigić je s selitvijo k Valencii zgrešil. Je Birmingham City boljša izbira? (Foto Žurnal24 main
Hit minulega angleškega prvenstva Birmingham City je hitro začel iskati okrepitve za prihajajočo sezono. Trener Alex McLeish je dobil osvežitev v napadu, saj k modrim prihaja Srb Nikola Žigić.

Nekdaj eden največjih upov srbskega nogometa, v zadnjih sezonah pa pozabljeni napadalec Nikola Žigić je po nekaj sezonah životarjenja pri Valencii zdaj dobil priložnost za nov začetek. Ponudil mu jo je Birmingham City, eno najprijetnejših presenečenj letošnje Premier League, ki so jo modri po povratku iz druge lige končali na presunljivo visokem devetem mestu.

29-letni Žigić je tako še pred odhodom na svetovno prvenstvo z reprezentanco Srbije rešil svojo klubsko prihodnost, Cityju pa je obljubil štiriletno zvestobo. Škotski trener Alex McLeish je z nekdanjim napadalcem Crvene zvezde in Racinga Santanderja končno rešil vprašanje v napadu, kjer mu je v lanski sezoni kronično primanjkovalo višine, klub pa je med sezono neuspešno vabil Romana Pavljučenka (Tottenham), Christian "Chucho" Benitez pa se je že vrnil v svoj matični klub v Južni Ameriki.

"Žigić bo ena od zvezd mundiala," je pred dnevi pogumno dejal srbski selektor Radomir Antić. Kako se bo "košarkarski" napadalec, za katerega naj bi Birmingham odštel okrog šest milijonov funtov, znašel v Angliji? Po izjemnem začetku kariere pri Racingu (51 tekem, 25 golov) je sledila neuspešna selitev k Valencii, kjer je v treh sezonah zabil pet zadetkov. Za srbskega nogometaša leta 2003, 2005 in 2006 je to izvrstna priložnost za nov začetek, s Cityjem pa se bo moral spopasti tudi s "second season syndromom" (sindromom druge sezone). Za klub, ki se vrne iz druge lige, je namreč kot po pravilu najbolj neugodna ravno druga sezona med najboljšimi ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.