Šport > Nogomet
75 ogledov

Nov zvezdnik Reala kmalu na zatožni klopi

luka modrić EPA
Med tistimi, ki španski državi niso pravilno plačevali davkov, se je znašel tudi kapetan hrvaške reprezentance Luka Modrić.

Pred nekaj dnevi se je končala preiskava, ki so jo španske oblasti namenile Luki Modriću in njegovi firmi v Luksemburgu, v slednjo se je po zapisih v Der Spieglu zlival denar od tržnih pravic, ki jih je kapetan hrvaške izbrane vrste 'pozabil' prijaviti davčnim oblastem.

"Modrićev primer bo trajal še kar nekaj časa, saj mu ne grozi zastaranje. Pred njim bodo tožilci obtožnice dvignili proti nekaterim drugim igralcem. Bo kar nekaj presenečenj, ne samo v Realu, ampak tudi drugih klubih," so zapisali pri športnem mediju As.

Kot zadnji je obtožnico doživel Jose Mourinho, prejšnji teden pa se je na tapeti znašel tudi Cristiano Ronaldo. Še pred portugalskim zvezdnikom so ukrepe španskih sodišč občutili nekdanji napadalec in športni direktor Reala Predrag Mijatović, bivši napadalec Atlética Radamel Falcao, branilec Reala Fabio Coentrao, nekdanji vezist belega baleta Angel Di Maria ter njihov in Ronaldov agent Jorge Mendes.

Vsi so obtoženi odpiranja podjetij in računov v mednarodnih davčnih oazah, preko njih so prejemali denar pokroviteljev in se tako izognili plačevanju davkov v Španiji. Vsi imajo težave zaradi davčnih nepravilnosti iz leta 2011.

Modrić je v Real prispel leta 2012, kasneje pa s soprogo Vanjo odprl podjetje v Luksemburgu in preko njega prejemal denar od reklam in sponzorjev. Preiskava proti Hrvatu, ki se je v težavah znašel tudi v domovini, kjer mu očitajo lažno pričanje na sodišču v primeru Mamić, se je sicer začela že 18. januarja 2016.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.