Šport > Nogomet
26 ogledov

Nova blamaža: navijači kričali na sira Alexa

Moyes navijač Manchester United City Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Navijači Manchester Uniteda naj bi svoj gnev po porazu na derbiju z Manchester Cityjem zlili tudi nad upokojenim sirom Alexom Fergusonom, poroča več otoških medijev.

Po tekmi na Old Traffordu, kjer je Manchester United doživel nov debakel na derbiju z mestnim rivalom Manchester Cityjem (0:3), je več privržencev domačega moštva opsovalo upokojenega sira Alexa Fergusona, ki si je obračun ogledal s tribune.

Jezi navijačev ni ušel niti njegov naslednik David Moyes – na eni od fotografij, objavljenih v otoških medijih, je razvidno, kako eden izmed varnostnikov z zadnjimi močmi drži razjarjenega privrženca rdečih vragov, ki nekaj metrov od Moyesa ob klopi Uniteda krili z rokami.

Hoteli sneti napis "The Chosen One"

Sir Alex je Moyesa lastnoročno izbral za svojega naslednika, potem ko je klub (vsaj kot trener) zapustil po koncu lanske šampionske sezone, a se njegov vpliv po pričevanju mnogih ni prav nič zmanjšal, njegova prisotnost na tekmah pa ni prav nič pripomogla k uspehom rojaka, morda prav nasprotno.

Moyes na celi črti izgublja vse možne primerjave s Fergusonom, pod čigar vodstvom je klub osvojil 13 naslovov v 26 sezonah Premier League. Že zdaj je denimo jasno, da bo Moyes rdeče vrage popeljal do najslabšega točkovnega izkupička v zgodovini leta 1992 ustanovljenega tekmovanja. Reditelji so morali v torek na stadionu posredovati tudi, ko je skupina navijačev skušala sneti transparent "The Chosen One" (Izbranec), ki so ga Moyesu pripravili ob njegovem prihodu v klub.

Sir Alex prevzema vajeti z Giggsom in Nevillom

Klub je skozi celotno turbulentno sezono stal za svojim trenerjem, čeprav je ESPN pred dnevi poročal, da je po porazu z Liverpoolom na seji upravnega odbora prvič vzniknila ideja, da bi s Škotom predčasno prekinili sodelovanje. Po novem bolečem porazu s Cityjem je nekdo od medijev celo poročal o možnosti, da se sir Alex vrne iz pokoja in si za svoja pomočnika izbere že zdaj trenersko aktivna Ryana Giggsa in Phila Nevilla

"Prevzemam odgovornost," je po torkovem porazu hitel zatrjevati Moyes. "Jaz moram biti tisti, ki jih pošlje v igro, jih izbere in je, kar je. Mislim, da nocoj nikakor ni šlo za pomanjkanje želje ali predanosti igralcev, mislim celo, da smo bili popolnoma v igri, toda na nekaterih položajih smo zaostali za pričakovanji."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.