Šport > Nogomet
11 ogledov

Nova in Podolski uničila Mainz

1/15
Žurnal24 main
Milivoje Novaković je v navezi z Lukasom Podolskim (oba po dva zadetka) poskrbel za pomembno zmago Kölna proti Mainzu s 4:2. Bayern München je odpihnil Hoffenheim (4:0).
Poglejte tudi galerijo s tekem 1. Bundeslige. Kliknete lahko TUKAJ!

Ko si vroč, si vroč. To pravilo je v 22. kolu nemške Bundeslige potrdil slovenski reprezentančni napadalec Milivoje Novaković. Potem ko je Ljubljančan pred tednom dni z dvema zadetkom poskrbel za zmago Kölna proti velikemu Bayernu ter med tednom dosegel tudi zadetek za reprezentanco, se je v nedeljo znova proslavil z Doppelpackom oziroma dvema zadetkoma, ki ju je zabil ob zmagi Kölna proti Mainzu s 4:2. Novaković je bil ob kapetanu Kölna Lukasu Podolskemu (tudi dva zadetka) prvo ime kozličkov, ki so po drugi zaporedni zmagi le "splezali“ iz območja izpada. Ob Novakoviću je vso tekmo za Köln odigral tudi Mišo Brečko.

Zmaga proti Bayernu je sicer očitno dala krila igralcem Kölna. Že v tretji minuti je namreč za 1:0 zadel Podolski. Prednost je po dobre pol ure igre izničil Sami Allagui, nato pa je v ospredje stopil Novaković. Nova je prvič zadel z glavo po gneči pred golom, v drugo pa je v 60. minuti v slogu alpskih smučarjev zaslalomiral med branilci Mainza in zabil za 4:1. Pet minut pred tem je svoj drugi zadetek dosegel Podolski, Slišković pa je ob koncu le nekoliko omilil poraz Mainza. Tako Novaković kot Podolski sta zdaj pri devetih prvenstvenih zadetkih v letošnji sezoni. Na vrhu je s 17 zadetki Mario Gomez iz Bayerna.

Ballack znova poškodovan
Nekdanji kapetan nemške nogometne reprezentance Michael Ballack ima spet težave s poškodbami. Potem ko se je šele januarja vrnil na igrišče po štirimesečnem okrevanju po poškodbi golenice, je od sobote kapetan Bayerja iz Leverkusna spet na bolniški. Njegov klub je sporočil, da so 34-letnega igralca poslali na podroben pregled kolena.

Bayern spet na pogon "Robbéryja"
Udarni dvojec Bayerna Münchna je brez dvoma tisti, ki ga sestavljata Franck Ribéry in Arjen Robben. Edina škoda za Bavarce je, da se zaradi mnogih poškodb enega in drugega to zgodi bolj poredko. Na tekmi proti Hoffenheimu sta francoski in nizozemski virtuoz končno (šele prvič letos) "uskladila urnike", Robben je zadel dvakrat, pod gole pa sta se podpisala še Mario Gómez in Thomas Müller. Bavarci so zanesljivo slavili in sprostili še nekaj pritiska s pleč trenerja Louisa van Gaala.

Pritisk nad vodilno Borussio Dortmund pa je poleg Bayerna na vrhu ohranil tudi Bayer Leverkusen, ki je v gosteh premagal letos navdušujoči Eintracht Frankfurt (3:0). St. Pauli je na derbiju začelja dosegel zelo pomembno zmago nad Borussio Mönchengladbach (3:1). Svetovni prvak iz leta 1990 in novi Wolfsburgov trener Pierre Littbarski je ostal brez zmagovitega debija, potem ko je volkove v domačem brlogu ukrotil HSV z golom Mladena Petrića (1:0).

Dortmund je na sobotni večerni tekmi gostoval pri Kaiserslauternu in dolgo lomil odpor domačih, v 82. minuti tekme pa se je zdelo, da so ga z vodilnim zadetkom Svena Benderja le zlomili. Toda ne – Neven Subotić je bil izključen že v enem izmed naslednjih napadov, Jan Moravek pa je v 90. minuti poskrbel, da je dirka za naslov spet (vsaj malce) odprta (1:1).

Lestvica:
1. Dortmund 52 točk

2. Leverkusen 42
3. Bayern 39
4. Hannover 38
5. Mainz 37
...
13. Köln 25
...
16. Kaiserslautern 23
17. Stuttgart 19
18. Mönchengladbach 16

Nemška liga, 22. kolo:

Bayern München
: Hoffenheim 4:0 (2:0)
Gómez (2), Müller (15), Robben (63, 81)

Eintracht : Bayer Leverkusen 0:3 (0:2)
Rolfes (9), Augusto (32), Balitsch (85)

Schalke
: Freiburg 1:0 (0:0)
Farfan (49)

St. Pauli
: Bor. Mönchengladbach 3:1 (1:1)
Kruse (37), Asamoah (53), Lehmann (58); De Camargo (9)
RK: De Camargo (21/Borussia)

Stuttgart : Nürnberg 1:4 (1:2)
Funk (45); Simons (11), Schieber (28), Chandler (51), Ekici (64)

Wolfsburg : Hamburger SV 0:1 (0:1)
Petrić (33/11-m)

Kaiserslautern : Borussia Dortmund 1:1 (0:0)
Moravek (90); Bender (82)
RK: Subotić (85/Dortmund)

1. FC Köln
: Mainz 4:2 (2:1)
Podolski (3, 55), Novavković (43, 60); Allagui (31), Slišković (89)
Milivoje Novaković in Mišo Brečko (oba Köln) sta igrala vso tekmo.

Werder Bremen : Hannover 1:1 (0:1)
Mertesacker (50); Konan Ya (26)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.