Šport > Nogomet
28 ogledov

Nova in Sarma najbolj vroča

Milivoje Novaković je po odhodu Zvonimirja Solda s klopi Kölna zaigral kot prero Žurnal24 main
Pretekli konec tedna je od slovenskih nogometnih legionarjev nase z dvema zadetkoma najbolj opozoril Milivoje Novaković (Köln), Samir Handanović pa je v vratih Udineseja nepremagan že 480 minut.

Nemčija
Tokratni redni tedenski pregled slovenskih nogometnih legionarjev bomo začeli v Nemčiji. Milivoje Novaković in Mišo Brečko sta s Kölnom na zelenico tokrat stopila že v petek in se veselila visoke zmage s 4:0 proti tretje uvrščenemu Hannovru. Medtem ko je Trboveljčan znova garal v obrambi, je udarni reprezentančni napadalec blestel v napadu. Novaković je prispeval dva zadetka in kozličkom pomagal že do šeste zaporedne domače tekme v letu 2011. "Nova doppel-pack" je sprva zadel v 79. minuti po podaji kapetana Lukasa Podolskega, nato pa še deset minut kasneje po podaji Adila Chihila. Skupno je v letošnji sezoni zabil že 11 prvenstvenih zadetkov.

V drugi nemški Bundesligi se je zmage veselil tudi Zlatko Dedić. Primorec je z Bochumom v gosteh s 3:1 ugnal Alemannio iz Aachna in rekordni klubski niz nepremagljivosti podaljšal na že 13 tekem. Koprčan je v igro prišel v 79. minuti ob vodstvu Bochuma z 2:1 in nato imel prste vmes pri tretjem zadetku svojega moštva. Ravno nad Dedićem je bil namreč narejen prekršek za najstrožjo kazen, iz katere je Bochum nato postavil končni izid. Lep spomin na 26. kolo druge nemške Bundeslige bo imel delno tudi povratnik v reprezentanco Goran Šukalo. Njegov Duisburg je klonil s 3:1 proti Karlsruheju, edini zadetek za svoje moštvo pa je dosegel ravno Šukalo (odigral je celotno srečanje) in potrdil odlično formo. Vezist Rok Kronaveter je ob zmagi Energie Cottbus z 2:0 proti Osnabrücku na igrišče prišel 18 minut pred koncem obračuna.

Italija
Naš potep nadaljujemo pri naših zahodnih sosedih, kjer igra daleč največ slovenskih legionarjev. Samir Handanović še naprej blesti v vratih Udineseja, ki je tudi po njegovi zaslugi prišel do nove zmage s 4:0 proti Cagliariju. Za Videmčane je bila to že enajsta zaporedna tekma brez poraza, kar pomeni, da ostajajo tik pod vrhom. Za navijače slovenske reprezentance pa je razveseljiv predvsem podatek, da  Sarma gola ni prejel že kar 480 minut. Starejši bratranec Samirja, Jasmin, tokrat ni dobil priložnosti v vratih Empolija (0:0 proti Sieni). Mladi Vid Belec pa je izgubil na gostovanju pri Piacenzi z 0:2 in na igrišču prebil vseh devetdeset minut.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Slovenski oddelek pri Palermu sta tokrat vnovič zastopala le Armin Bačinović in Josip Iličić. Prvi je bil ob novem porazu proti Genoii z 0:1 na igrišču od prve do zadnje minute, drugi pa je v igro vstopil v 54. minuti, toda ni preveč vplival na potek dogodkov. Siniša Andjelković je obsedel na klopi, medtem ko je novi trener Sicilijancev Serse Cosmi Jasmina Kurtića poslal na tribuno.

Brez zmage sta minuli konec tedna ostala tudi Boštjan Cesar in Bojan Jokić, ki si kruh služita pri Chievu. Oba reprezentanta sta ob porazu proti Fiorentini z 0:1 barve kluba iz Verone branila od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga. Jokić si je prislužil rumeni karton. Rene Krhin (Bologna) in Enej Jelenič (Genoa) nista bila v postavi.

Anglija
Haris Vučkić v Premier League za Newcastle United še naprej ne dobiva priložnosti. V championshipu pa se je nove zmage veselil kapetan reprezentance Robert Koren. Korošec je s Hull Cityjem v gosteh z 1:0 ugnal Coventry City. Koren je odigral vseh 90. minut, čeprav ima težave s prepono.

Nizozemska
Tudi Tim Matavž se še naprej muči s poškodbo prepone in ga tudi tokrat ni bilo v postavi Groningena, ki je vpisal že četrti zaporedni poraz. Dalibor Stevanović je s klopi spremljal remi Vitesseja proti Heerenveenu (1:1). Aleksander Radosavljević je z ADO Den Haag z 0:1 klonil proti De Graafschapu. Gorenjec je začel srečanje in na igrišču ostal do 77. minute. V deželi tulipanov so veliko pisali tudi o članu Willem II Denisu Haliloviću, a ne zaradi izjemne predstave, temveč zaradi tega, ker si je na domačem obračunu proti slovitemu Ajaxu le osem minut po prihodu v igro prislužil rdeči karton. Gostje so nato izkoristili številčno premoč ter zabili še dva zadetka. Dragan Jelić za Willem II tokrat ni igral.

Francija
Valter Birsa je tokrat znova zaigral v Ligue 1. Njegov Auxerre je sicer izgubil z 0:1 proti Nici, Birsa je igral od 66. minute.

Andra%C5%BE Kirm | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Belgija
Zlatan Ljubijankić
v belgijski Pro-league tokrat ni zaigral za Gent, ki je bil doma z 1:0 boljši od Cercle Brugge. Branilec Marko Šuler je odigral celotno srečanje. V prvi postavi je bil tudi Matija Škarabot, a mu je sreča obrnila hrbet, saj je bil v 40. minuti zaradi poškodbe igrišče prisiljen zapustiti predčasno. Tako kot Šuler je bil na igrišču od prve do zadnje minute tudi Elvedin Džinić, ki je s Charleroijem doma izgubil z 0:2 proti Standardu.

Omenimo še …
V prvi poljski ligi se je že drugič zapored med strelce vpisal Andraž Kirm. Na obračunu med njegovo Wislo in Wideze Lodz (2:0) je postavil končni izid. Ljubljančan je v 78. minuti sprva zgrešil strel iz enajstih metrov, a se je nato odlično odzval in z volejem žogo le pospravil v mrežo. Pred tem je Kirm tudi podal za prvi zadetek svoje ekipe. Miran Burgič je veliki junak Wacker Tirol, saj je v zadnji minuti s petim prvenstvenim zadetkom zadel za zmago z 1:0 proti LASK-u. Kapfenberg je remiziral z Mattersburgom (1:1). Pri prvih v postavi zaradi rumenih kartonov ni bilo Mateja Mavriča. Med strelce se je vpisal tudi robustni Dalibor Volaš. Ob zmagi Šerifa s 5:1 proti Gagauziyji je bil natančen v 59. minuti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.