Šport > Nogomet
13 ogledov

Nova kritikom zaprl usta

Novaković se v Kölnu očitno dobro počuti. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Milivoje Novaković je z dvema zadetkoma proti slovitemu Bayernu zaprl usta kritikom po zmagi Kölna nad Münchenčani s 3:2. "Nova je bil fenomenalen," na glas vpije predsednik Kölna.

Wolfgang Overath, živa legenda nemškega nogometa, ki predseduje Kölnu po veliki zmagi kozličkov nad Bayernom ni mogel prehvaliti strelca dveh zadetkov Milivoja Novakovića.

"Mnogi so Novo že odpisali, kritik na njegovo igro je bilo ogromno. Po včerajšnji predstavi je vsem zaprl usta," o 31-letnem slovenskem reprezentantu razlaga Overath in dodaja, da je bila zmaga nad nemškim velikanom popolna.

Nad napadalcem iz Novih Jarš je bil razumljivo navdušen tudi trener Kölna Frank Schaefer: "Zavedam se njegovih kvalitet, zato mora začenjati tekme. Na najboljši način je odgovoril na kritike. Ves teden sem ga opazoval na treningih in imel sem dober občutek. Zadetek z glavo je bil fantastičen, to je njegova posebnost."

Novakovič je v 62. minuti z glavo najprej izenačil na 2:2, nato pa po lepi globinski žogi pobegnil zadnji vrsti Bayerna in v situaciji "ena na ena" še drugič matiral mladega Thomasa Krafta. Novaković je v letošnjem prvenstvu zabil sedem golov, prav toliko kot njegov soigralec Lukas Podolski, kar ju uvršča na 13. mesto lestvice strelcev v nemškem prvenstvu.

V Köln zmago slavijo, kot da bi bili prvaki, pa čeprav se krčevito borijo za obstanek. Z novimi tremi točkami so se izognili temu, da bi jim moštva, ki se borijo za obstanek ušla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.