Šport > Nogomet
21 ogledov

Nova: "Lahko sem še boljši"

Žurnal24 main
Milivoje Novaković se v Kölnu počuti kot doma, kar je nazadnje dokazal pred dnevi, ko je s kozlički predčasno podaljšal pogodbo. "Tukaj sem zelo zadovoljen. Izbralo je srce."

Ni skrivnost, da je bil Milivoje Novaković po odlični sezoni na radarju lepega števila evropskih klubov. Zanj naj bi se ogreli Lazio in nekateri nemški prvoligaši, toda udarni napadalec slovenske reprezentance se je odločil ostati v Kölnu. Z desetim moštvom Bundeslige je visokorasli napadalec pogodbo podaljšal za dve leti, čeprav bi mu prejšnja potekla šele po koncu naslednje sezone. "Želel sem ostati in držal sem besedo. Bilo je nekaj drugih ponudb, ki pa sem jih zavrnil. Izbralo je srce. V Kölnu se počutim kot doma in lahko si predstavljam, da bi tukaj živel tudi po koncu kariere. Zelo sem zadovoljen, kakor tudi moja družina," je po podpisu nove pogodbe med dopustom na hrvaški obali za Express dejal Nova.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ljubljančan je bil v lanski sezoni s 17 zadetki celo tretji najboljši strelec Bundeslige. Ob njem je bil v ekipi Kölna strelsko razpoložen le še kapetan Lukas Podolski. Novaković upa, da bo v naslednji sezoni drugače. "Odlično se ujameva, toda potrebujeva več podaj iz zvezne vrste. Preprosto ne gre, da je tretji najboljši strelec ekipe zabil dva zadetka. Ekipa ne sme biti odvisna od mene in Podolskega. Toda mislim, da se bo to v novi sezoni spremenilo," je še dejal Novaković in dodal, da verjame v izboljšanje svojega strelskega rekorda: "17 zadetkov v lanski sezoni je zelo dobro, toda menim, da lahko dam še več."

Köln je lansko sezono zaključil na solidnem desetem mestu, a dejstvo je, da so kozlički kar nekaj časa trepetali za obstanek med elito. Navijači velikana nemškega nogometa si zagotovo želijo več. Povsem enakih misli je tudi Novaković: "Ne bom več igral za obstanek! Za naslednjo sezono imam dober občutek. Upam, da bo prišla sprememba na bolje. Spadamo med najboljših deset ekip. To smo z 29 točkami v drugem delu tudi dokazali." Nova se je na kratko dotaknil tudi novega trenerja Norvežana Staleja Solbakkena, ki je pred prihodom v Nemčijo zelo uspešno vodil København: "O novem trenerju sem slišal le najboljše. Že od prvega dne mu moramo stati ob strani."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.