Šport > Nogomet
0 ogledov

Nova mora končati sušo

Milivoje Novaković je proti San Marinu zabil svoj peti zadetek v kvalifikacijah. Saša Despot
Slovensko reprezentanco v sredo v Ljudskem vrtu čaka prva izmed zadnjih treh tekem v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Naši bodo gostili izbrano vrsto Poljske.

Vlada enotno mnenje, da je Poljsko treba premagati, če še želimo upati na eno izmed prvih dveh mest v naši skupini. Za zmago pa potrebujemo zadetke, ki jih zadnje čase le redko dosega prvi strelec trenutne generacije Milivoje Novaković.

Pet tekem posta
Novagol je zadnji zadetek v majici Slovenije dosegel novembra, ko je zadel na prijateljski tekmi proti Bosni in Hercegovini. Zadnji gol na kvalifikacijski tekmi je še nekoliko starejši. Dosegel ga je proti Severni Irski v Ljudskem vrtu, čez en mesec pa bo star eno leto. Ali torej v naši izbrani vrsti obstaja težava z učinkovitostjo prvega strelca? “Največ smo se ukvarjali s tem, da Novakovića pripeljemo v priložnost. Proti Angliji nam je to enkrat uspelo,” o tem pravi selektor Matjaž Kek.

 
 

Novaković je zdrav! Tu ni nobene dileme.

Matjaž Kek

 
Köln ne da miru
Novaković se je zaradi reprezentance v zadnjih mesecih večkrat znašel na nasprotnih bregovih s svojimi delodajalci. Tudi pred tekmo v Londonu so iz Kölna proti našemu napadalcu letele strupene puščice. “V Kölnu so spet postavljali vprašanja glede njegove pripravljenosti. Novaković je zdrav! Tu ni nobene dileme,” je tudi Kek naveličan že kar stalnih težav z nemškim klubom.

Trenutno peti
Novaković je na petem mestu večne lestvice strelcev naše izbrane vrste. Le za dva gola pred njim beži Mile Ačimović, za tri Ermin Šiljak, pri 16. se je ustavil Sašo Udovič, na prvem mestu pa je s 35 goli neulovljiv Zlatko Zahovič. V teh kvalifikacijah je Nova zabil tri gole, v nobenem ciklusu jih prvi strelec Slovenije ni dosegel manj kot tri. Pa še pri treh se je ustavil le dvakrat.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.