Šport > Nogomet
16 ogledov

Nova na posojo k Verdeniku

Milivoje Novaković EPA
Japonska Omiya Ardija ima vse močnejši slovenski pridih. Zdenko Verdenik bo imel ob Zlatanu Ljubijankiću odslej na voljo tudi Milivoja Novakovića, ki se je v deželo vzhajajočega sonca preselil kot posojeni igralec Kölna.

Slovenski nogometaš Milivoje Novaković bo kariero nadaljeval v japonski J-league pri klubu Omiya Ardija, ki ga s klopi vodi nekdanji slovenski selektor Zdenko Verdenik. Klubu se je pred časom pridružil že Zlatan Ljubijankić. Kot so danes sporočili iz Kölna, so 33-letnega nogometaša posodili na Japonsko, tam pa bo ostal do decembra. Glavni razlog je, da bo Köln, ki je izpadel iz prve lige, na ta način privarčeval del plače, ki je namenjena slovenskemu napadalcu.

"Z 'Novo', njegovim odvetnikom in japonskim klubom smo imeli konstruktivne pogovore. Mislim, da smo našli rešitev, ki ustreza vsem, Nova bo še vedno lahko igral na zelo zahtevni ravni in se z dosežki priporočil trgu, pri tem pa mu želimo veliko sreče," je selitev Novakovića pokomentiral klubski menedžer Jörg Jakobs.

Novaković je iz bolgarskega Liteks Loveča prišel v Köln v sezoni 2006/7 in 25. septembra 2006 prvič zaigral za Nemce. V prvi sezoni je v drugi nemški ligi dosegel 11 zadetkov, v naslednji, ko se je Köln preselil med elito, pa kar 20 in nadaljeval delo tudi v prvi ligi, v kateri je v prvi sezoni dosegel 16 golov. Skupno je na 176 uradnih tekmah v dresu Kölna dosegel 82 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.