Šport > Nogomet
17 ogledov

"Nova" odločil tekmo v 90. minuti!

Köln Nürnberg Milivoje Novakovič Mišo Brečko Novakovic Brecko gol zadetek veselj
1/27
Žurnal24 main
Milivoje Novakovič je z zadnjim strelom na tekmi odločil obračun Kölna in Nürnberga (1:0). To je bil 12. gol v sezoni za Ljubljančana, ki je kozličke potegnil na deseto mesto na lestvici.

Vse je po lepi dvojni podaji sicer opravila "poljska" naveza Lukas Podolski - Slawomir Peszko, toda piko na i nenadejani zmagi Kölna nad Nürnbergom je vseeno postavil slovenski reprezentančni napadalec Milivoje Novakovič. Jaršan je podajo Peszka iz neposredne bližine preusmeril v mrežo tekmecev, ki se še vedno borijo za nastopanje v evropskih pokalih, Kölnu pa končno priboril nekaj zaloge pred drugoligaškimi mesti na lestvici.

GALERIJA

Celo tekmo je pri kozličkih odigral tudi Mišo Brečko in prav obramba je bila tokrat ključ do zmage nogometašev iz mesta s katedralo. Domači so sicer imeli prvo veliko priložnost na tekmi, ko je Podolski v 20. minuti z glavo streljal prek vrat, ko bi moral vsaj malo ogroziti vrata Nürnberga. Svojo priložnost je imel tudi Peszko, ki pa je streljal točno vroke Raphaelu Schaferju. Nürnberg je še pred polčasom odgovoril s strelom Andreasa Wolfa, a ga je z golove črte odbil prav Trbovec Brečko.

Izgledalo je že, da bo imel Novakovič enega od "tistih" dni, ko je v 68. minuti iz ugodnega položaja streljal visoko preko gola, a se je "Nova" prebudil v zadnjih minutah, ko je z izvrstnim polvolejem najprej resno pretegnil vratarja Schaferja, nato pa po podaji Peszka neoviran zadel za tri točke.

Zmagoviti gol Milivoja Novakoviča v sodnikovem podaljšku (vir: YouTube):

Mali mojster Götze povedel Borussio do zmage
Navidezni sprehod Borussie Dortmund do naslova nemškega prvaka se je v zadnjih kolih zakuhal. Idealen ni bil niti uvod v domačo tekmo proti Hannovru, saj so policisti okrog stadiona Signal Iduna odkrili eksplozivna sredstva, ki bi lahko pomenila pravi masaker za navijače BvB. "Bombaški" uvod je kot kaže pustil nekaj posledic na črno-rumenih, saj so po polčasu brez golov v 56. minuti celo padli v zaostanek, a se nato v izjemnem finišu veselili velike zmage.

Izjemni Mario Götze je zadel za 1:1, potem mu je z "dvojčkom" sledil še Lucas Barrios, delo pa je sedem minut pred koncem dokončal Kevin Grosskreutz. Zmaga rudarjev je bila toliko bolj pomembna, ker njihovi najbližji rivali na drugih stadionih niso grešili. Sidney Sam je ob povratku Michaela Ballacka zadel za zmago Bayerja Leverkusna pri Ballackovem nekdanjem klubu Kaiserslauternu (1:0), Bayern München pa je vsaj za nekaj časa odgnal strahove pred nastopanjem v Evropski ligi, saj je z golom Arjena Robbna na Allianz Areni premagal Borussio Mönchengladbach in skočil na tretje mesto (1:0).

GALERIJA hamburškega "pivometa" in VIDEO.

Sodnika zadel kozarec piva
Petkova tekma med Schalkejem in St. Paulijem je bila pri rezultatu 2:0 za Schalke le minuto pred koncem prekinjena. Stranskega sodnika Thorstena Schiffnerja je v glavo zadel kozarec piva, ki je priletel s tribune. Ravnanje domačih navijačev je obsodil tudi trener St. Paulija, čeprav bi jih lahko razumel, potem ko je bilo med igralci na zelenici veliko vroče krvi in je sodnik predčasno pod prho poslal dva domača nogometaša.

V domačem klubu so se že opravičili za neljubi dogodek, za zdaj pa še ni znano, kakšna bo usoda prekinjenega dvoboja. Za zeleno mizo bodo točke, ki bi jih Schalke bržčas osvojil tudi brez prekinitve, prisodili gostom, domače, ki se nahajajo na robu obstanka v prvi ligi, pa verjetno čaka zajetna denarna kazen in kakšna tekma brez gledalcev.

Lestvica:
1. Dortmund 65
2. Leverkusen 58
3. Bayern 51
4. Hannover 50
5. Mainz 45
...
10. Köln 35
...
16. Wolfsburg 28
17.
St. Pauli 28 (-1)
18. Mönchengladbach 23

Nemška liga, 28. kolo:

St. Pauli : Schalke 0:2* (0:1)
Raúl (26), Draxler (67)
RK: Kalla (68), Bartels (79/oba St. Pauli)
* - tekma je bila prekinjena minuto pred koncem, ko je sodnika zadel plastični kozarec

Mainz : Freiburg 1:1 (0:1)
Allagui (74); Cisse (1)

Bayern München : Borussia (M) 1:0 (0:0)
Robben (78)

Kaiserslautern : Bayer Leverkusen 0:1 (0:0)
Sam (74)

Borussia Dortmund : Hannover 4:1 (0:0)
Götze (59), Barrios (64, 72), Grosskreutz (83); Abdellaoue (56)

Werder Bremen : Stuttgart 1:1 (1:1)
Frings (34); Hajnal (13)

Hoffenheim : Hamburger SV 0:0

1. FC Köln : Nürnberg 1:0 (0:0)
Novakovič (90)

Wolfsburg : Eintracht Frankfurt 1:1 (0:0)
Mandžukić (85); Meier (59)
RK: Friedrich (71/Wolfsburg)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.