Šport > Nogomet
16 ogledov

Nova po slovesu od Slovenije zablestel

Milivoje Novaković EPA
Slovenski nogometaši v tujini so bili konec tedna strelsko zelo učinkoviti. Prvič po poškodbi se je med strelce vpisal Milivoje Novaković, ki se je med tednom za vedno poslovil od reprezentance. Tim Matavž klonil proti "svojemu" Groningenu.

"Odločil sem se, da z današnjim dnem zaključujem svojo kariero v slovenski nogometni reprezentanci," je pred dnevi sporočil Milivoje Novaković. Očitno pa se mu je ta poteza še kako obrestovala, saj je minuli konec tedna prvič po poškodbi zatresel mrežo za svoj Köln. Za Novo je bil to sicer stoti nastop v prvi Bundesligi in že 42. zadetek med elito. "Rezultati kluba so bili zame vedno na prvem mestu in ob porazu ne morem biti zadovoljen, čeprav bi zabil tri zadetke," kljub prekinitvi strelske suše ni bil zadovoljen Novaković.

Tako Novaković, ki je zabil šele letošnji tretji prvenstveni zadetek, kot Mišo Brečko sta odigrala celotno srečanje za kozličke. Brečko je bil med tednom sicer v središču nemških medijev zaradi "pivskega" izleta na tirnice, a trener Stale Solbaken je očitno ocenil, da je slovenski reprezentant pripravljen na srečanje. Brečko je odigral solidno in si tudi prislužil rumeni karton. Köln se je po novem porazu sicer znova nevarno približal coni izpada, tako da bodo morali kozlički krivuljo rezultatov hitro obrniti navzgor, če ne želijo znova do zadnjega trepetati za obstanek v Bundesligi.

Minuli vikend je s sklonjeno glavo z igrišča odšel tudi Novakovićev naslednik v napadu reprezentance, Tim Matavž. Šempetrčan je s PSV gostoval pri svojem nekdanjem klubu Groningenu in presenetljivo utrpel visok poraz z 0:3.

Dedić, Lavrič, Kirm, Burgič

Minuli vikend je bil med strelci tudi vse boljši Zlatko Dedić, ki je zabil oba zadetka za svoj Dynamo Dresden ob remiju proti Paderbornu. Za Dedića sta bila to že sedmi in osmi zadetek v letošnjem prvenstvu. Med strelci se je znova znašel tudi Klemen Lavrič. Nekdanji kapetan Slovenije je prispeval en zadetek ob zmagi njegovega Karslruheja proti Energie Cottbus (Rok Kronaveter je igral do 58. minute).

Več kot odlično je v drugi del sezone na Poljskem krenil Andraž Kirm. Nekdanji Domžalčan je zabil ob remiju Wisle na gostovanju v Lublinu (2:2). Omeniti velja tudi Daliborja Stevanovića, ki je pred kratkim prestopil v Slask in sedaj tudi debitiral. Med strelci se je znašel tudi Miran Burgič. Slednji je v Avstriji zabil svoj četrti letošnji zadetek, s katerim je prispeval velik delež pri zmagi Wackerja proti Admiri z 2:1.

Sarma nepremagan, Vučkić tokrat brez zadetka

Neporažen je znova ostal Samir Handanović. Najboljši slovenski vratar, ki je tik pred odhodom iz Vidma, je tudi tokrat mrežo ohranil nedotaknjeno, kar pa je bilo dovolj zgolj za točko proti Cagliariju, saj njegovi soigralci v napadu niso bili najbolj razpoloženi. Že med tednom je svoj prvi zadetek za Cardiff City prispeval mladi Haris Vučkić, ki v Walesu igra kot posojen igralec Newcastla, tokrat pa ni bil tako uspešen. V gosteh pri Ispwichu je namreč klonil gladko z 0:3, Vučkić je bil na igrišču od 54. minute.

Več o igrah ostalih slovenskih legionarjev pa v spodnji razpredelnici:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.