Šport > Nogomet
19 ogledov

Nova prepustil gol Podolskemu

Milivoje Novaković je v 82. minuti Kölnu priboril enajstmetrovko. (Foto: Reuters Žurnal24 main
Milivoje Novaković je na zadnji bundesligaški preizkušnji svojemu Kölnu priboril enajstmetrovko, ki jo je Lukas Podolski z zadetkom pretvoril v minimalno zmago proti Stuttgartu.

V 13. kolu Bundeslige je Köln dosegel izjemno pomembno zmago v Stuttgartu (1:0), s katero ni več zadnji na lestvici. Glavna tvorca zmage sta ljubljenca občinstva in prva zvezdnika "kozličkov" Milivoje Novaković in Lukas Podolski. Prvi je enajstmetrovko priboril, drugi pa jo je izvedel.

Zanimivo je, da najstrožje kazni ni izvajal slovenski nogometni reprezentant, ki je na zadnji preizkušnji za Slovenijo zgrešil enajstmetrovko proti Gruziji. Morda je prav to vplivalo, da je izvajanje prepustil nemškemu reprezentantu. "Pomislil sem, prevzemi odgovornost in nam pribori tri točke," je dejal Podolski in dodal, da se je pred tem posvetoval z Novakovićem, ki mu je dejal, naj strelja, če želi.

"Pri enajstmetrovki si lahko le junak ali bedak. Srečen sem, da sem zadel in nam priboril krvavo potrebne tri točke," je še dejal Podolski, ki je po tekmi skupaj z Novo zaradi ekipnega duha požel veliko pozitivnih kritik, tudi zato, ker je dejal, da bo hitri Nova še dosegal gole. Novaković je ob tem dodal: "Ni pomembno, kdo zadene, pomembne so točke."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.